Prajiturele integrale, cu piure de mere

Postat de rhapsody in Mancaruri de post
2 Dec 2013 | 4301 vizualizari
Prajiturele integrale, cu piure de mere

Ingrediente

  • 450 g faina integrala de grau
  • 30 g tarate de grau
  • 30 g faina de secara
  • 1 lgt seminte fenicul/anason
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2 lgt bicarbonat de sodiu
  • 1 lgt otet din vin alb
  • 25 g ulei de palmier
  • 2 lgt cu varf scortisoara pudra
  • 80 g miez de nuca
  • 1 lg zahar brun (12 g)
  • 550 g piure de mere
  • Piureul de mere il obtinem din:
  • 750 g mere
  • 70 ml apa
  • 1 lg zeama de lamaie
  • Pentru pudrat:
  • scortisoara sau zahar

Mod de preparare

1. Mai intai facem piureul punand merele curatate de seminte si cotor (daca vreti puteti sa curatati si coaja, insa va sfatuiesc sa nu o faceti fiindca aceasta da un plus de savoare) intr-o cratita impreuna cu  apa si zeama de lamaie, punem un capac si lasam la foc mic pana cand merele se inmoaie 5-10 min. Le pasam cu autorul unui mixer vertical si lasam sa se racoreasca.

2. Preincalzim cuptorul la 190°C.

3. Pentru aluatul de prajiturele amestecam 300 g de faina integrala de grau cu restul ingredientelor uscate, adaugam apoi piureul de mere si ingredientele umede avand grija sa omogenizam bine compozitita, iar faina integrala de grau ramasa o incorporam pe parcurs.

4. Formam un cilindru din aluat din care taiem felii de 2-3 cm, care le vom modela sub forma unor bilute.

5. Punem prajiturelele/biscuiteii cum vreti sa le spuneti in tava tapetata cu hartie de copt si le aplatizam cu o furculita. 

6. Introducem tava in cuptor pentru 15-20 minute.

7. Dupa ce le scoatem din cuptor le lasam la racit, apoi le pudram dupa preferinta cu scortisoara sau cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele integrale, cu piure de mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pilaf turc de bulgur

Postat de ctlina

Pilaf turc de bulgur

Se spala bulgurul cu apa rece si se lasa la scurs. Se curata si se toaca marunt usturoiul si ceapa.  Într-o tigaie, se încălzește uleiul de măsline, se revine ceapa și...

Citeste continuarea

Ciorba padurarului (de post)

Postat de Ksenya

Ciorba padurarului (de post)

Morcovul si patrunjelul il punem la fiert cu putina sare. Urzicile si grausorul   le oparim 2 minute in apa cu putina sare, scoatem si dam deoparte la racit. Intr-o tigaie, adaugam uleiul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.12.2013, 10:02
Ooooo ce bunatati
la 02.12.2013, 10:04
Le prefer pudrate cu scorţişoară, sunt (cum ar zice Laura) mai chinchi.
la 02.12.2013, 10:17
la 02.12.2013, 10:28
oooo ce faini sunt , la favorite ....
la 02.12.2013, 10:39
ce prajiturele bune !

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking