Prajituri cu fructe

Postat de Bucataras in Prajituri
28 Apr 2009 | 12722 vizualizari
Prajituri cu fructe

Marius si Alin reprezinta baietii in acest spectaculos concurs. Sa vedem ce sansa vor avea.

Ingrediente

  • 150g de iaurt gras
  • 200g de smantana dulce
  • Un compot de ananas (400g)
  • 70 gr de unt
  • Blatul pentru prajitura este unul cumparat din comert (blat pentru tort)
  • Un praf pentru jeleu
  • crema tip diplomat:
  • 3 oua
  • 300 gr zahar
  • 2 plicuri gelatina
  • Frisca
  • Esenta vanilie

Mod de preparare

Blatul se aseaza intr-o forma rotunda de carton, asezata in prealabil pe un platou si se niveleaza bine.

Intr-un vas se pune la topit untul impreuna cu 70 ml compot. Se ia vasul de pe foc si se toarna compozitia peste blat. Blatul se da la rece pana se face crema.

Separat intr-un vas se prepara crema tip diplomat

Se fierb ouale cu zaharul pana ce face o spuma. Dupa ce s-au mai racit se adauga gelatina care a fost inmuiata in apa (100 ml) calduta se amesteca bine si se rastoarna peste frisca care a fost batuta bine.

O parte din fructe se taie cubulete pentru crema si se pun la scurs intr-o farfurie.
Separat intr-un vas pentru mixer se pune crema, smantana de la frigider si apa rece si se bate cu mixerul pana se omogenizeaza, apoi se adauga si iaurtul de la frigider, apoi se mai mixeaza 30 de secunde. Crema se amesteca cu cubuletele de fructe . Peste crema se orneaza cu restul de fructe ramase.

Intr-un vas se incalzesc 250 ml de compot de ananas, apoi se ia de pe foc si se adauga praful pentru jeleu. Compozitia se omogenizeaza bine si se raceste mestecand continuu cu o lingura timp de 5 minute. Jeleul putin caldut se rastoarna peste prajitura.
Dupa preparare, prajitura se da la frigider pentru cam aproximativ 2.5 ore.

Pentru cea de a doua prajitura ingredientele si modalitatea de preparare sunt la fel difera doar tipul de fruct (Piersici).

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajituri cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (2)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

Postat de oanapl

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

Iata cum se prepara Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat Se spală și se curătă merele. Se taie cubulețe potrivite ca mărime doar 4 dintre cele 6 mere, urmând ca...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni si iaurt

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu capsuni si iaurt

Se spala capsunile, se curata de codite si se lasa sa se scurga bine de apa. O parte din ele se taie in cubulete (cam 1/3) iar restul se taie in jumatati sau sferturi, in functie de cat de mari...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.07.2010, 00:15
Pai daca sunt prima primesc portie dubla?
la 07.02.2013, 15:06

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking