Prajiturica delicioasa

Postat de laylalala in Prajituri
16 Feb 2010 | 3268 vizualizari
Prajiturica delicioasa

Ingrediente

  • Pentru crusta
  • 120 gr biscuiti simpli, macinati fin
  • 100 gr unt, topit
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru umplutura
  • 4 mere, curatate de coaja, seminte, apoi date pe razatoare
  • zeama de la ½ lamaie
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 2 linguri miere
  • 100 gr iaurt
  • Pentru decor
  • 40 gr biscuiti sfaramitati
  • zahar colorat

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 220⁰C. Unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava de 6 briose.

Pentru crusta, amesteca biscuitii macinati cu untul topit si esenta de vanilie pana cand se leaga.Pune cate 1 lingura din aceasta compozitie in forme si preseaza compozitia la baza si pe peretii formelor.Da crustele la cuptor 10 minute, apoi scoate-le si pune-le deoparte pana cand prepari umplutura.

Pentru umplutura, amesteca merele rase cu zeama de lamaie, scortisoara macinata, 1 lingura amidon alimentar, mierea si iaurtul. Imparte compozitia obtinuta in cele 6 cruste. Da prajiturelele la cuptor 15 minute. Dupa ce s-au copt, scoate prajiturelele din cuptor si lasa-le sa se raceasca 15 minute.

Dupa ce s-au racit putin, presara prajiturelele cu biscuiti sfaramitati si zahar colorat apoi serveste-le.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturica delicioasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu aluat sfaramicios

Postat de mena29

Prajitura cu aluat sfaramicios

Pentru aluat amestecati toate ingredientele si framantati un aluat pe care il i nveliti in folie alimentara si-l dati la rece pentru o ora. Pentru umplutura,amestecati branza cu...

Citeste continuarea

Desert fursecuri fragede umplute cu gem de prune

Postat de oanapl

Desert fursecuri fragede umplute cu gem de prune

Mixezi untul moale împreună cu zahărul măcinat, adaugi oul, zahărul vanilat și esența de lămâie, apoi adaugi făina cernută cu praful de copt și amesteci cu mâna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.02.2010, 22:31
bravo, micuta bucatareasa!

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking