Praline cu mango confiate si ienibahar

Postat de bucataria_cu_mirodenii in Dulciuri
4 Mar 2013 | 3810 vizualizari
Praline cu mango confiate si ienibahar

De 1 Martie, m-am gandit ca ar fi potrivit sa pun in practica o pasiune de-a mea si fixatie de demult de a face praline si ciocolati cu condimente. Ca sa nu sar calul prea mult din prima, am folosit doar un singur condiment pentru inceput, insa am aromatizat ciocolatelele, cu mango inmuiate in lichior Cointreau. Ca sa fie si mai placuta creatia, am asociat-o cu un dar de martisor pentru mine si fetele din jurul meu care vor avea ocazia sa deguste primele mele praline condimentate.

Ingrediente

  •  100 grame ciocolata neagra 70% cu aroma de cafea; 
  • 100 grame cicolata cu lapte; 
  • 100 grame ciocolata alba; 
  • 1 lingurita ulei de masline; 
  • 4 linguri frisca lichida;
  • 25 grame mango confiate; 
  • 10 grame ienibahar macinat; 
  • lichior Cointreau; 
  • forma de praline din silicon.

Mod de preparare

Ciocolata cu aroma de cafea impreuna cu ciocolata cu lapte, se rup bucatele si se pun intr-un bol la bain-marie la care se adauga 1 lingurita de ulei de masline, avand grija ca apa care intre timp clocoteste, sa nu atinga bolul.

Reteta originala cere 30 grame de unt la 300 grame ciocolata topita, insa eu am optat pentru ulei pentru a da luciu. Oricum si untul este un ingredient optional. Se amesteca continuu cu o spatula de silicon pana se topeste ciocolata, si pe urma conform instructiunilor, am pus-o la congelator pentru cateva minute, dupa care inapoi pe aburi pana se topeste iar.  Pana sta ciocolata la congelator, se pregateste ganache-ul astfel: ciocolata alba se rupe bucati si se topeste la baine-marie. Se adauga frisca lichida si se amesteca pana se topeste ciocolata.

Mango confiate se lasa in lichior pana se pregatesc toate cele de mai sus. Apoi se scurg de lichior, se arunca in ciocolata si se amesteca pana la perfecta omogenizare. Puteti pastra si lichiorul daca va place. Am gasit mango confiate de sarbatori si am tot folosit-o deja in doua ture de panettone, la cereale si acum la praline si inca tot mai am. Noroc ca expira doar in mai, pana atunci ii mai gasesc vreo utilitate, cu siguranta. Pregatiti formele si puneti in fiecare patratel sau inimioara, cate un praf de ienibahar, obtinut prin macinarea boabelor intregi cu rasnita. Se toarna in forma mai intai ciocolata neagra sau cea cu lapte depinde ce alegeti, apoi o lingurita de ganache si la final acoperiti iar cu ciocolata neagra si introduceti la congelator din nou pentru 15 minute.

Cat timp umpleti formele, tineti ciocolata pe aburi ca sa nu se intareasca pana se finalizeaza procedura de umplere. Se ia din congelator, se scot din forme si se pun in hartiute speciale pentru praline. 

Se servesc in gasca cu fetele la un pahar de vin rosu si multa voie buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Praline cu mango confiate si ienibahar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (46)
Retete similare

Plăcintă dobrogeană rețeta autentică

Postat de farfuriavesela

Plăcintă dobrogeană rețeta autentică

Cum facem ? Începem prin a pregăti foaia. Peste făină punem drojdia frecată cu o liguriță de zahăr, un pic de sare, 2 linguri de ulei și două linguri de oțet....

Citeste continuarea

Desert Tiramisu la pahar

Postat de ela

Desert Tiramisu la pahar

Cafeaua o pregatim din timp sa aiba timp sa se raceasca. Galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, 1lingurita esenta de rom si laptele le mixam pana isi tripleaza volumul si se topeste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2013, 22:14
Asa bunatate as servi si eu
la 04.03.2013, 22:17
Frumoasa prezentare si delicioase praline!
la 04.03.2013, 22:19
Felicitari! Minunate....
la 04.03.2013, 22:24
Rocsi, mai "coc" ceva asemanator si in weekend...
la 04.03.2013, 22:29
Multumesc Elena

Vezi toate comentariile (46)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking