Ingrediente
Blat:
- 6 oua
- 180 g zahar
- 3 pliculete zahar vanilat
- 100 g faina
- 100 g amidon
- 4 linguri cacao
- 2 lingurite praf de copt
Crema:
- 500 g Mascarpone
- 200 g smantana
- 200 g smantana pentru frisca
- 1 conserva ananas
- 2 pliculete gelatina transparenta
- sucul de la o lamaie
- 250 g zahar
Sirop:
- sucul de la conserva de ananas
- esenta vanilie
Decor:
- 200 g frisca lichida (eu am facut mai multa crema si l-am “imbracat” in crema – nu imi place frisca)
- 2 felii ananas proaspat
- 3 linguri fulgi de cocos
- bomboane Raffaello (praline cu cocos)
Mod de preparare
Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se incorporeaza ingredientele uscate, amestecate in prealabil. Se coace 15 minute, pe hartie de copt, la 200 grade. Se rastoarna pe un prosop umed si se ruleaza cu prosopul (ca la rulada).
Crema: Se amesteca smantana Mascarpone, smantana , sucul de la lamaie si zaharul. Gelatina se dizolva conform instructiunilor de pe ambalaj si se adauga la compozitia de smantana. Ananasul scurs bine, se toaca marunt si se amesteca cu 200 ml frisca batuta. Se amesteca cu crema de Mascarpone.
Blatul se insiropeaza cu sucul de la ananas si esenta de vanilie. Se intinde crema pe blat. Se taie blatul in 4 fasii egale. Pe platoul se servire, se ruleaza vertical fasiile de blat, una in continuarea alteia (ca o cochilie de melc), cu crema pe interior. Se da la rece 1 ora.
Se imbraca tortul in crema sau frisca (200 ml) cu un cutit.
Fulgii de cocos se rumenesc putin intr-o tigaie fara grasime. Se presara pe platou, in jurul tortului si in mijlocul acestuia.Se decoreaza cu praline de cocos si bucati de anans proaspat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Spirala cu Ananas, Cocos si Mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|