Ingrediente
- 1 fir de praz mare
- 250 g masline jumbo
- 250 ml suc de rosii
- 100 ml vin alb
- 2 lg ulei
- 1 lg de amidon
- 1lgt zahar
- sare
- piper
- 100 g cus-cus
- 1 pg de legume congelate (morcov , telina , patrunjel , pastarnac)
- 1/2 gogosar
- 2-3 lg ulei
Mod de preparare
Se spala prazul , se curata si se indeparteaza partea verde . Partea alba se taie cam de 3 cm si se pune la fiert in apa cu sare timp de 15 min . Intr-o tigaie se incalzaste uleiul , iar cand segmentele de praz s-au inmuiat/scurs , se dau la calit , pe toate partile . Se adauga maslinele , vinul , sucul de rosii , se sareaza daca mai este nevoie si se adauga si piperul dupa gust . Totul se tine la foc mic timp de 15-20 de minute . Din sosul format se iau cateva linguri , se amesteca cu amidonul si toarna inapoi in tigaie si sa nu uitati de lgt de zahar ... mmmmmmm , delicios -dulce/acrisor .
Se mai dau cateva clocote si se opreste focul . Se poate servi pur si simplu cu paine , sau alaturi de un cus-cus cu legume , preparat cam asa : intr-un vas cu ceva sare se fierb legumele timp de 30 de minute . Se adauga si-un praf de piper (la mine rar lipseste de la orice preparat , ca la ardeleni , zaharul). O parte din morcovul fiert , l-am calit in 2-3 lg de ulei , am adaugat si gogosarul taiat marunt , am adaugat cus-cusul si-am completat cu supa de legume . Am lasat focul deschis doar 10 min , dupa care am oprit , am acoperit si-am lasat bobitele se absoarba tot lichidul . Cam gata ...
Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu masline si garnitura de cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|