Praz cu masline si garnitura de cus-cus

Postat de Onesta in Mancaruri de post
19 Noi 2011 | 5496 vizualizari
Praz cu masline si garnitura de cus-cus

Sunt in extaz ... mi-au sosit tigaile SPIDER PAN si trebuia sa le testez musai ; a meritat investia ... acum tre' sa-mi propun sa achizitionez si setul DELIMANO , care ma apasa pe creier , daca nu-l comand ... Cantitatea pe care am facut-o este doar ptr doua portii , cat sa pape prietena mea , tiitoarea tuturor posturilor si sa-i dau si la pachet , daca i-o placea

Ingrediente

  • 1 fir de praz mare
  • 250 g masline jumbo
  • 250 ml suc de rosii
  • 100 ml vin alb
  • 2 lg ulei
  • 1 lg de amidon
  • 1lgt zahar  
  • sare
  • piper
  • 100 g cus-cus
  • 1 pg de legume congelate (morcov , telina , patrunjel , pastarnac)
  • 1/2 gogosar
  • 2-3 lg ulei

 

Mod de preparare

 Se spala prazul , se curata si se indeparteaza partea verde . Partea alba se taie cam de 3 cm si se pune la fiert in apa cu sare timp de 15 min . Intr-o tigaie se incalzaste uleiul , iar cand segmentele de praz s-au inmuiat/scurs , se dau la calit , pe toate partile . Se adauga maslinele , vinul , sucul de rosii , se sareaza daca mai este nevoie si se adauga si piperul dupa gust . Totul se tine la foc mic timp de 15-20 de minute . Din sosul format se iau cateva linguri , se amesteca cu amidonul si toarna inapoi in tigaie si sa nu uitati de lgt de zahar ... mmmmmmm , delicios -dulce/acrisor . 

Se mai dau cateva clocote si se opreste focul . Se poate servi pur si simplu cu paine , sau alaturi de un cus-cus cu legume , preparat cam asa : intr-un vas cu ceva sare se fierb legumele timp de 30 de minute . Se adauga si-un praf de piper (la mine rar lipseste de la orice preparat , ca la ardeleni , zaharul). O parte din morcovul fiert , l-am calit in 2-3 lg de ulei , am adaugat si gogosarul taiat marunt , am adaugat cus-cusul si-am completat cu supa de legume . Am lasat focul deschis doar 10 min , dupa care am oprit , am acoperit si-am lasat bobitele se absoarba tot lichidul . Cam gata ...

Daca ti-a placut reteta noastra "Praz cu masline si garnitura de cus-cus" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert gogosi de post umplute cu mere

Postat de rocsi_1612

Desert gogosi de post umplute cu mere

Aluatul: Intr-un bol, cernem faina. Adaugam zaharul, drojdia, sarea, coaja de portocala si le amestecam toate cu o paleta. Incepem si incorporam apa minerala calduta treptat si vanilia....

Citeste continuarea

Ciuperci si broccoli in sos de soia

Postat de mirela0911

Ciuperci si broccoli in sos de soia

Pentru inceput pregatim toate ingredientele pentru a le avea la indemana, deoarece se lucreaza foarte repede, la foc iute si timp scurt. Brocoli se rupe in buchetele mici si se spala bine....

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.11.2011, 13:53
CE MISTO ARATA!
Parol c-o fac si eu
ps. oare este "culcus" de asta pe la noi?
la 19.11.2011, 13:55
pozele sunt exceptionale iar mancarica nu mai zic ce prietena
la 19.11.2011, 14:14
ce bine arata
la 19.11.2011, 14:41
place
la 19.11.2011, 14:43
Cica-i apasa pe creier )))

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking