Prepelite in bacon, cu masline si ciuperci

Postat de ANCA in Mancaruri cu carne
5 Oct 2011 | 7967 vizualizari
Prepelite in bacon, cu masline si ciuperci

...in sfarsit!! de cand asteptam asemenea delicatesa!:) n-am mancat prepelita pana acum, noroc cu sotul, reteta este executata dupa gustul si ideile lui. Pot doar sa va recomand sa o incercati, a fost delicioasa!!

Ingrediente

  • 10 prepelite
  • 10 felii de bacon
  • 2 capatani de usturoi, nu prea mari
  • 350-400 ml vin alb sec
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • piper
  • sare
  • 500 g ciuperci champignon mici
  • 300-400 ml suc de rosii
  • 250 g masline rosii

Mod de preparare

Prepelitele se curata, se spala si se lasa la zvantat.

Din usturoi pisat, patrunjel uscat, ulei de masline, sare si piper mixate obtinem o pasta, cu care ungem bine prepelitele, pe toate partile.

Invelim apoi fiecare prepelita cu cate o felie de bacon, le aranjam intr-o cratita sau vas yenna ce au si capac, presaram cimbru, putina sare si piper, adaugam vinul, foile de dafin si le introducem in cuptorul preincins la 200 grade, jumatate de ora, cu capacul pus, pentru a-si pastra sucurile si a nu se usca!

Apoi adaugam sucul de rosii, ciupercile champignon intregi si maslinele (clatite cu apa rece si scurse), acoperim tava si dam la cuptor inca 30 minute.

Savurati alaturi un vin alb si muuulta placere!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelite in bacon, cu masline si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mancare de mazare cu carne de porc

Postat de gicuta69

Mancare de mazare cu carne de porc

Am spalat carnea bine si am portionat-o. Morcovul si ceapa le-am curatat, spalat si le-am taiat cubulete. Am pus legumele si carnea in oala sub presiune, am adaugat un praf de sare, frunza de...

Citeste continuarea

Ratatouille cu pui

Postat de Pur_si_simplu_papa_bun

Ratatouille cu pui

Vânăta și dovleceii se spală bine și se taie bucăți (le-am lăsat coaja, dar dacă nu vă place puteți să o curățați). Bucățile de vânătă le-am sărat și după 1 minut...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2011, 14:18
ce mici sunt,am crezut ca's pulpe in vas interesanta reteta
la 05.10.2011, 14:25
foarte mici dar foarte bune
la 05.10.2011, 14:52
la 05.10.2011, 14:58
arata bine
la 05.10.2011, 15:10
Ancutza sta ce sta si ne da cite o reteta de

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking