Profiterol cu crema de vanilie

Postat de Luana in Prajituri
8 Sep 2013 | 4763 vizualizari
Profiterol cu  crema de vanilie

Ingrediente

  • 150 gr faina de grau
  • un varf de sare
  • 4 oua
  • 300 ml apa
  • 125 gr unt
  • Crema pr umplutura
  • un plic Crem Ole de vanilie
  • 100 ml lapte
  • pt decor ciocolata

Mod de preparare

Fierbeti untul cu apa , apoi turnati dintr.o data faina si varful de sare.

Bateti amestecul cu lingura de lemn la foc mic pana se desprinde de pe peretii vasului.

Lasati aluatul sa se odihnesca 10 minute.

Dupa aceea adaugati ouale amestecand incontinu astfel incat sa devina un alut destul de consistent dar nu foarte gros.

Lasati aluatul sa se raceasca circa 30 minute .

Dupa racire se pune aluatul intr.un pos si se formeaza bilute mici , 

Se da la cuptorul incins circa 20 de minute.

Crema 

Continutul unui plic se mixeazacu 100 ml lapte rece si dupa racire se umple profiterolu .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Profiterol cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Postat de rocsi_1612

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este...

Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Postat de momo121

Desert tort profiterol cu ciocolata si portocale

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.09.2013, 20:25
unul si pentru mine, te rog!
la 08.09.2013, 20:27
se rezolva
la 08.09.2013, 20:30
sarumana!
la 08.09.2013, 20:30
Ce mult imi place!
la 08.09.2013, 20:34

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking