Pudding cu mere si sos caramel

Postat de laylalala in Torturi
29 Apr 2010 | 9094 vizualizari
Pudding cu mere si sos caramel

Ingrediente

  • Pentru pudding
  • 175 gr unt moale
  • 4 mere, curatate de coaja si cotor, apoi taiate cubulete
  • 130 gr zahar 
  • 50 gr nuci, prajite si tocate mare
  • 3 oua
  • 150 gr faina
  • 1 praf de sare
  • ½ lingurita praf de copt
  • Pentru sos caramel
  • 175 gr zahar
  • 100 gr unt, topit
  • 200 gr smantana

Mod de preparare

Topeste 25 gr unt intr-o tigaie mare, adauga cubuletele de mere si gateste-le pana s-au inmuiat putin si au devenit aurii.Adauga 1 lingura zahar si continua sa gatesti aprox. 2 minute pana cand se caramelizeaza merele.Lasa amestecul sa se raceasca, apoi inglobeaza nucile.

Pentru sos, caramelizeaza zaharul, apoi adauga untul topit si smantana si amesteca bine.Lasa sosul sa mai fiarba 2 minute apoi pune-l deoparte.

Torna amestecul cu mere intr-un vas cu capacitatea de 1.5 LToarna deasupra o treime din sosul caramel, apoi pune totul deoparte.
Intr-un vas, bate untul si zaharul ramas pana ce devine cremos. Adauga ouale,cate unul pe rand, mixand bine dupa fiecare adaugare.Amesteca faina cu sarea si praful de copt, apoi inglobeaz-o in amestecul cu unt.Toarna amestecul obtinut peste merele din vas si niveleaza suprafata acestuia.Acopera vasul cu o foaie de copt, apoi cu una de aluminiu si lega-le bine cu o ata mai groasa, apoi taie excesul de foaie de copt si aluminiu.Aseaza vasul intr-o cratita mare si toarna in cratita apa fiarta pana ce ajunge la jumatatea vasului.Acopera cratita cu un capac si pune-o pe foc mic.Lasa puddingul sa fiarba timp de 1h 30 minute, adaugand apa daca mai este nevoie.

Lasa puddingul sa stea 2 minute inainte de a-l intoarce pe o farfurie si serveste-l cu restul de sos caramel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pudding cu mere si sos caramel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (0)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tort neornat

Postat de MotanLaOale

Tort neornat

Pentru  blat se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se adauga faina si se...

Citeste continuarea

Desert tort cu nuca si crema de vanilie

Postat de Constelatialeu

Desert tort cu nuca si crema de vanilie

Blat : Am folosit o forma de tort tapetata cu hartie de copt cu diametrul de 28 cm. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare, adaugam...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking