Puding de paine partea a II a

Postat de sandytza in Dulciuri
10 Iul 2009 | 4961 vizualizari
Puding de paine partea a II a

Am schimbat reteta de puding de paine si imi place mult mai mult :) desi nici primul nu este rau dar cu cacao nu are asa aspect bun.

Ingrediente

  • 300 gr miez de paine(daca coaja nu este prajita tare se poate pune si ea)
  •  800 ml lapte
  • 250 ml lapte condensat
  • 100 gr zahar
  • 6oua
  • 1 zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
  • un pumn de stafide
        Pentru caramel :
  • 200 gr zahar
  • 50 ml lapte

Mod de preparare

Se sfarma tot miezul de paine si se pune intr-un bol. Se adauga pe rand restul ingredientelor si se amesteca bine cu blender pana nu se mai vede miezul de paine.

Intr-o forma de tort sau o tava care nu lasa sa curga din ea, se pune caramelul facut daca vreti separat sau se poate face chiar in tava respectiva, si se acopera bine fundul si peretii tavii. Se toarna amestecul perparat si se pune intr-o oala in bain marie.
 
baga la cuptor la 18grade timp de o ora. jumatate.In cazul in care tava nu este foarte inalta , verificati dupa o ora ca s-ar putea sa fie gata. Va dati seama cand este gata , daca in momentul cand miscati tava nu se mai misca partea din mijloc al pudingului. Se lasa la racit apoi se intoarce pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Puding de paine partea a II a" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert Non plus ultra

Postat de katty

Desert Non plus ultra

Mixam untul aflat la temperatura camerei cu 50 gr zahar, un praf de sare, vanilie si galbenusurile. Adaugam faina  si framantam un aluat nelipicios pe care il intindem cu sucitorul pe un blat...

Citeste continuarea

Desert chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mure

Postat de oanapl

Desert chec din albusuri cu fructe confiate si sos de mure

Pui cuptorul la încins la 170 C și tapetezi 2 tăvi cu hârtie de copt (eu am folosit o tav de 30x11cm și una de 14x8cm de silicon). Este important ca acestea să fie pregătite...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2009, 23:02
Mmm, cred ca e super delicios!!
la 10.07.2009, 23:04
Fetelor, voi de unde luati lapte condensat? Adica din Bucuresti, ati vazut pe undeva?
la 10.07.2009, 23:54
Mai Sandytza,dar tu bucataresti toata ziua? Se cunoaste ca esti mama.
la 11.07.2009, 02:02
Bunica drept sa spun in ultima vfreme chiar bucataresc mai putin dar ce fac fac cu dragoste .
Oana eu il iau din Spania ca aici locuiesc si il gasesc in absolut in orice magazin.
la 19.05.2011, 16:15
foarte bun

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking