Pui cu ghimbir si busuioc

Postat de LicutaMarin in Pui
12 Iul 2011 | 5709 vizualizari
Pui cu ghimbir si busuioc

O reteta cu specific asiatic pe care nu as putea sa zic ca am luat-o de undeva anume... Doar ca m-am inspirat din mai multe retete si am relatat-o asa cum am pregatit-o eu.

Ingrediente

  • 500 gr piept pui
  • un morcov
  • o ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • un ardei gras rosu
  • 60-70 gr ghimbir
  • 1 si 1/2 lingura sos de chili
  • 1 si 1/2 lingura sos de soia
  • 2 linguri ulei masline
  • busuioc verde
  • sare

Mod de preparare

1. Incingem uleiul de masline in Wok si punem la calit ceapa taita feliute subtiri timp de 3-5 minute dupa care punem usturoiul si mai calim 1 minut. Adaugam ghimbirul curatat si taiat rondele subtiri si calim 2-3 minute.

2. Adaugam morcovul taiat rondele subtiri si mai calim 3 minute. Taiem ardeiul gras in bucati mai mari si adaugam la calit impreuna cu celelalte ingrediente, timp de 3-4 minute.

3. Spalam si taiem suvite pieptul de pui si adaugam peste legume. Lasam sa se faca la foc mic 5-10 minute, adaugam sosul de soia, sarea si mai lasam 3-4 minute. La urma adaugam sosul chili, dupa care oprim focul si adaugam busuiocul tocat marunt. Lasam 2-3 minute acoperit sa se intrepatrunda aromele

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ghimbir si busuioc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Frigarui de pui

Postat de sufletista

Frigarui de pui

Pieptul de pui il taiem bucati potrivite, le asezam intr-o tava si acoperim cu lapte, acoperim cu folie alimentara si dam la rece 1 ora. Betele de frigarui le punem in apa pentru 30 minute....

Citeste continuarea

Tagliatele cu sos de leurda si ficatei

Postat de sufletista

Tagliatele cu sos de leurda si ficatei

Ficateii ii curatam si ii punem la fiert in apa cu sare. Calim ceapa tocata marunt cu leurda cateva secunde, adaugam dulceata si bulionul, cana de apa si lasam pe foc pana ce incepe sa fiarba,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.07.2011, 22:26
mmm ce aromat
la 12.07.2011, 22:34
ce-mi atrage privirea ce e pe farfurie
la 12.07.2011, 22:36
buna,colorata,cu mult "vino-ncoa"...ce mai,imi place
la 12.07.2011, 22:40
place si mie
la 12.07.2011, 22:50
Multumesc fetelor!!!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking