Pui cu lapte de cocos si fistic

Postat de panacris in Pui
2 Apr 2019 | 2352 vizualizari
Pui cu lapte de cocos si fistic

Pfff, ne-am cam dat pe asiatice in ultima vreme;) Bune, usoare, satioase si rapide pe gustul Zmeisorilor! ;) 

Ingrediente

  • piept de pui dezosat cca. 1000 g,
  • ceapă verde 2 legături,
  • ardei gras 1 bucată,
  • ulei de măsline,
  • fistic cca. 100 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • frunze de coriandru proaspăt,
  • sos de soia,
  • curry cca. ½ lingurita,
  • lapte de cocos cca. 100 ml.

Mod de preparare

 

Ceapa, ardeiul se curăță, se toacă mărunt și se sotează în puțin ulei de măsline.
Se adaugă pieptul de pui curatat, taiat bucatele și se lasă la înăbușit cca. 10 minute la foc mediu, acoperit. Apoi se asezonează de sare, piper, sos de soia și praf de curry.
Se adaugă cca. 500 ml apă, apoi se lasă la gatit cca. 25 de minute la foc mediu, semiacoperit, la final, se adaugă laptele de cocos, fisticul curatat, se mai lasă să dea în clocot cca. 5 minute, cât să se îmbine aromele. Se servește fierbinte, simplu sau alături de orez/cuș-cuș.

Spor şi poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu lapte de cocos si fistic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pui umplut cu ficat, kaizer afumat, legume si orez

Postat de merisor67

Pui umplut cu ficat, kaizer afumat, legume si orez

Mai intai pregatim umplutura. Punem ficatul la fiert in putina apa cu sare si lasam sa dea in cateva clocote, apoi il scurgem de apa si il taiem cubulete. Taiem kaizerul felii si il prajim...

Citeste continuarea

Copanele in fulgi de porumb la cuptor

Postat de rocsi_1612

Copanele in fulgi de porumb la cuptor

Spalati bine pulpele si indepartati orice urma de puf. Indepartati pielita usor (eu oricum nu o consum niciodata). Intr-o oala puneti apa cu putina sare, piper si foile de dafin. O transferati pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2019, 20:24
O reteta mai aparte, ceva-altceva!
la 02.04.2019, 20:24
la 02.04.2019, 20:27
Da cat fistic ai avut pe stoc, ca eu daca aveam il mancam pana acum , asa gol....
la 02.04.2019, 20:32
Imi place mult.Comandam mai demult asa ceva de la un local chinezesc din Viena. Ce bine ca mi-ai amintit! Poate mai trag o fuga curand pe acolo!
la 02.04.2019, 20:34
Cleme, fără număr, fără număr! Arhiva e mareee! )

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking