Ingrediente
- 1 pui (eu am avut 1/2 de cocos de casa care face cat un pui de la magazin)
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 1/4 ardei gras rosu
- o bucatica mica de carnat afumat
- ulei de masline
- sare, piper, delikat, sos picant (dupa gust)
- un pahar de vin alb
- 1 lingura pasta de rosii
- pasta de ardei gras
- 1 pachet de macaroane (de preferinta mici)
Mod de preparare
- Portionam puiul
- Intr-o cratita incapatoare calim ceapa bine in ulei si adaugam ardeiul si carnatul taiat cubulete mici. Adaugam bucatile de pui si amestecam, patrunzandu-le bine pe toate partile, apoi adaugam pasta de rosii, pasta de ardei, sare, piper, sos picant, delicat si turnam vinul. Lasam 2-3 minute si apoi punem apa fierbinte, cat sa acopere puiul. Lasam la foc mic sa se fiarba bine carnea. Eu am pus la oala cu presiune; Referitor de timpul de gatit trebuie sa tinem cont de tipul de carne. Puiul de casa ia mai mult timp de gatit pe cand puiul din comert se face mult mai repede.
- Cand e bine foarta , gustam de condimente si apoi adaugam la nevoie inca putina apa fierbinte t cat sa acopere carnea si usturoi pisa. Adaugam pastele si acoperim cu capac pt cca 10 minute. Amestecam doar daca e nevoie.
- Pofta mare
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu macaroane" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|