Pui cu salvie umplut cu orez

Postat de aziz in Pui
17 Mar 2011 | 4069 vizualizari
Pui cu salvie umplut cu orez

Ingrediente

  • un pui intreg
  • 125 gr orez (de care doriti, eu am pus cu bobul rotund)
  • 2 cepe mari
  • o mina patrunjel verde
  • citeva frunze de salvie
  • jumatate de lingura oregano uscat
  • usturoi 3-4 catei
  • o lingura supa instant
  • o lingurita sare
  • un vf de lingura piper
  • un vf de lingura turmeric
  • un vf de lingura curry
  • un vf lingura scortisoara
  • citeva linguri cu ulei (3-4)

Mod de preparare

spalam bine puiul .

facem o pasta din toate condimentele si uleiul.

punem o lingurita din amestec in orez .

punem inauntru, in pui, patrunjelul verde intreg si o jumatate de ceapa si orezul condimentat +un catel de usturoi.

acum facem mici incizii cu vf cutitului  in piept, in picioare, in care vom pune bucatele de usturoi.

masam apoi puiul cu pasta din condimente si lipim peste frunzele de salvie si oregano

il inchidem in folie de aluminium sau in punga pt cuptor.

se pune jumatate cana apa fierbinte in punga dupa care se inchide si se da la cuptor 200 grade ,cam 40-50 minute

se scoate, se deschide punga se stropeste cu supa din punga si se mai da putin in cuptor pina se rumeneste frumos.

se serveste cu salata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu salvie umplut cu orez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (34)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Pui la cuptor, umplut cu legume, ciuperci si orez

Postat de merisor67

Pui la cuptor, umplut cu legume, ciuperci si orez

Spalam bine puiul si il punem la fiert in apa cu 1 lingurita sare, intr-un vas incapator. Il lasam sa fiarba aproximativ 15 minute dupa ce apa a atins punctul de fierbere si inlaturam spuma...

Citeste continuarea

Pui dezosat umplut cu orez brun si multe legume

Postat de Oana

Pui dezosat umplut cu orez brun si multe legume

Operatiunea migaloasa este de dezosare a puiului intreg. Cu un cutit bine ascutit se cresteaza mai inati pe langa os partea superioara a pulpelor si se scoate osul cu grija. Apoi se introduce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2011, 09:59
ce bine arataaaa..... nu am folosit niciodata salvia....
la 17.03.2011, 10:02
o pulpa ceva dai?
la 17.03.2011, 10:11
madi merci,salvia merge excelent cu carnea de porc,de gisca sau rata, in general carne grasa si in mincaruri cu ceapa si cel mai bun gust il da mincarurilor gatite incet si cu timp mare de fierbere ,coacere.foarte bine de asemeni merge in combinatii cu vinete coapte si rosii.iar cu alte condimente care ar merge e cimbrul si maghiran(sper ca nu i-am gresit denumirea maghiranului ,cred )
la 17.03.2011, 10:12
carla esti invitata mea
la 17.03.2011, 10:12
gaby merci de vizita

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking