Pui cu urechi de lemn

Postat de Julie_Snow in Pui
26 Apr 2014 | 6579 vizualizari
Pui cu urechi de lemn

Ingrediente

  • 100 g. piept de pui
  • o bucata praz
  • o legatura usturoi verde
  • 5 bucati ardei capia (eu am avut unii mici)
  • 2 morcovi
  • o punga de ciuperci deshidratate Mun (50 g. )
  • sos de soia, sos curry
  • condimente chinezesti
  • o jumatate de lingura de faina

Mod de preparare

Ciupercile se lasa la hidratat in apa rece o ora, iar mai apoi eu le-am pus in apa fierbinte si le-am lasat sa dea intr-un clocot. Le-am strecurat si le-am lasat deoparte. Legumele se spala si se taie dupa preferinta. Pieptul de pui taiat in fasiute se pune la prajit in wok, la foc iute, cateva minute si peste el se presara condimente chinezesti (exact asa se numesc, condimente China). Se scoate intr-un vas si se adauga putin sos soia si sos curry (eu am folosit sosul curry de la Lidl.)

In wok se mai adauga putin ulei daca e cazul si se pun prazul si usturoiul verde .Se lasa cam un minut, amestecand intruna, se presara din nou putin din condimentele chinezesti si mai apoi se adauga  urechile de lemn (ciupercile Mun). Se toarna sos curry si se amesteca in continuare, totul facandu-se la foc iute.Dupa cateva minute urmeaza ardeiul, morcovul si pieptul de pui.

Cand credem ca preparatul e suficient patruns (legumele trebuie sa ramana crocante totusi) , dizolvam faina in putina apa calda si sos de soia si turnam in wok amestecand pana cand vedem ca s-a format liantul acela delicios, sub forma de sos:)

Se adauga sare, daca se constata ca sosul de soia nu a sarat suficient preparatul.

Pofta buna!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu urechi de lemn" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui in cinci culori

Postat de Ksenya

Pui in cinci culori

Intr-un castron, carnea se amesteca cu sosurile mentionate, se adauga ghimbirul, se amesteca toate si se adauga amidonul, se amesteca inca odata si se lasa sa intrepatrunda aromele, 5 minute....

Citeste continuarea

Pui cu ciuperci urechi de lemn

Postat de ianculubita

Pui cu ciuperci urechi de lemn

Se pune carnea cubulete intr-o punga impreuna cu amidonul,se scutura punga sa se amestece bine si toata carnea sa fie pudrata cu amidon,se rastoarna intr-un wok cu ulei incins iar dupa ce s-a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2014, 23:02
la 26.04.2014, 23:05
Aşa da, merge cu reţeta, ca să priceapă şi ăl de la ţară despre ce-i vorba. Cu sosul curry nu mă prea împac eu, dar aş găsi înlocuitor fără probleme, că mă pricep la imporvizaţii.
Bun!
la 26.04.2014, 23:06
Bune urechile astea,ca sa auzi mai bine...asa poate aude si Padre....
la 26.04.2014, 23:08
Asa-asa, padre!
Curry-ul cred ca e condimentul meu preferat, asa ca mancarea chinezeasca ma atrage irezistibil cu atat mai mult!
la 26.04.2014, 23:08
Arata grozav!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking