"Pui "de savarina

Postat de luminita20_2006 in Dulciuri
6 Oct 2009 | 8193 vizualizari
"Pui "de savarina

adik mini-savarine:D..."pui" de savarina le-a numit socru meu cand le-a vazut:))...dar ff f bune

Ingrediente

  • 5 oua
  • 5 linguri gris
  • 5 linguri zahar
  • varf de cutit sare
Sirop:
  • 200 gr zahar
  • 200 ml apa
  • esenta portocala
 
  • 300 ml frisca
  • gem de caise

Mod de preparare

 Se separa albusurile de galbenus (eu am reusit sa distrug cateva galbenusuri:).Albusurile se bat spuma cand s-au intarit seadauga zaharul in ploaie, apoi cate un galbenus si la final grisul( la fel in ploaie) Ungem formele cu unt si presuram deasupra gris.Punem compozitia in forme si dam la cuptor incins 20 min, la foc mediu. (deoarece nu am avut forme speciale de  savarine am folosit forma de briose, au iesit mai micute dar f bune)

Siropul; amestecam 200 ml apa cu 200 gr zahar si punem la foc sa se toapeasca. Cand sa racit adaugam esenta.

Dupa ce s-au racit si savarinele taiem un capacel micut dar nu de tot si le punem in sirop le intoarcem pe ambele parti si le scoatem intr-o farfurie. punem pe capacel gemul de caise si in interior frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Pui "de savarina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sufleu de branza

Postat de gusti

Sufleu de branza

Pentru reteta asta de sufleu ne-am inspirat de la TVPaprika.  Am separat intai ouale. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu mierea de albine, dupa care am adaugat crema de branza si...

Citeste continuarea

Chec cu nuci si visine (din visinata)

Postat de mirela0911

Chec cu nuci si visine (din visinata)

Intr-un bol se mixeaza bine ouale cu praful de sare si green sugar-ul. Se toarna pe rand uleiul si laptele, mixand continuu pana la omogenizare. Se toarna esenta de rom iar la final faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2009, 09:31
Da ... si eu am facut in formele de briose si au iesit cam micute Dar sunt mai simpatice asa
la 07.10.2009, 13:08
asa e
la 14.10.2009, 15:58
Pacat ca nu ai poze mai bune...da-le naibii de poze facute cu mobilul
La fel, am mai comentat in alta parte - vezi daca poti sa cumperi extract de "etc", nu esenta, fiindca esenta e doar o reproducere chimica, pe cind extractul e natural.
la 14.10.2009, 19:14
daca avem aparat nu crezi ca faceam cu el...asta e....cand o a am posibilitatea o sa imi iau
la 16.10.2009, 22:29
aceste prajituri arata superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr bine imi lasa gura apa cund le privesc

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking