Ingrediente
- 2 pulpe mari de pui
- unt pentru uns tava
- sare
- piper
- 1/2 ceapa mica
- 1 catel mare de usturoi
- 50g pesmet
- o lingura unt
- o lingura cu varf de patrunjel proaspat tocat fin
- 2 linguri maioneza
- o lingurita cu varf de mustar
Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul. Se unge o tava termorezistenta cu unt si se aseaza in ea pulpele de pui spalate si uscate. Se pun cu pielea in jos, se sareaza si pipereaza dupa gust. Se pune tava la cuptor pentru 20 de minute, intorcand pulpele la jumatatea intervalului. Am acoperit tava apoi cu o folie, sa nu sara.
Intre timp se curata ceapa si usturoiul si se toaca foarte fin. Se topeste untul intr-o tigaie, apoi se adauga ceapa si usturoiul si se calesc 5 minute. Se pune pesmetul si patrunjelul, se amesteca si se mai lasa 2 minute pe foc, amestecand din cand in cand. Maioneza si mustarul se amesteca si se pun deoparte.
Se scot pulpele, se ung cu sosul de maioneza si mustar, apoi se presara peste ele pesmetul, acoperindu-le bine. Se preseaza usor cu mana. Se pune iar tava la cuptor 5 minute, pana se rumeneste usor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in crusta crocanta de mustar" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (3)
|