Pui in crusta crocanta de mustar

Postat de Oana in Pui
11 Oct 2009 | 11699 vizualizari
Pui in crusta crocanta de mustar

O reteta rapida, am descoperit-o intr-una din cartile mele Reader's Digest "Rapid si Delicios".

Ingrediente

  • 2 pulpe mari de pui
  • unt pentru uns tava
  • sare
  • piper
  • 1/2 ceapa mica
  • 1 catel mare de usturoi
  • 50g pesmet
  • o lingura unt
  • o lingura cu varf de patrunjel proaspat tocat fin
  • 2 linguri maioneza
  • o lingurita cu varf de mustar

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul. Se unge o tava termorezistenta cu unt si se aseaza in ea pulpele de pui spalate si uscate. Se pun cu pielea in jos, se sareaza si pipereaza dupa gust. Se pune tava la cuptor pentru 20 de minute, intorcand pulpele la jumatatea intervalului. Am acoperit tava apoi cu o folie, sa nu sara.

Intre timp se curata ceapa si usturoiul si se toaca foarte fin. Se topeste untul intr-o tigaie, apoi se adauga ceapa si usturoiul si se calesc 5 minute. Se pune pesmetul si patrunjelul, se amesteca si se mai lasa 2 minute pe foc, amestecand din cand in cand. Maioneza si mustarul se amesteca si se pun deoparte.

Se scot pulpele, se ung cu sosul de maioneza si mustar, apoi se presara peste ele pesmetul, acoperindu-le bine. Se preseaza usor cu mana. Se pune iar tava la cuptor 5 minute, pana se rumeneste usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui in crusta crocanta de mustar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (3)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Muschiulet de pui in crusta crocanta, la cuptor

Postat de Constelatialeu

Muschiulet de pui in crusta crocanta, la cuptor

Mai intai presaram sare peste muschiulet si-l lasam sa se odihneasca pana preparam crusta. Intr-un castron punem ouale, mustarul, laptele, sare si piper si omogenizam, apoi adaugam faina,...

Citeste continuarea

Pui in crusta crocanta si sos de rosii

Postat de medioto59

Pui in crusta crocanta si sos de rosii

Preparare Pui in crusta crocanta si sos de rosii Curatam, spalam si apoi taiem puiul pe jumatate numai in zona pieptului (se poate lasa si intreg dar eu am preferat asa, mi s-a parut  ca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2009, 21:06
hahhaha nu ma fa oana ca merg acum sa-mi dezghet niste pulpe din congelator .

arata bine, sunt bune???o pun la favo...
la 11.10.2009, 21:08
Sunt nemaipomenite! Crusta aia are un gust deosebit, e buna! Doar ca, parerea mea, cam grele pentru bietele mele pietricele de la fiere Eu am mancat jumatate de pulpa cu legume, iamiii! Merita incercate!
la 14.10.2009, 21:45
si eu folosesc mustarul la fripturi... fragezeste foarte bine si da un gust bun.... arata tare bine pulpitele astea

Vezi toate comentariile (3)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking