Ingrediente
- 3 cartofi
- 1/2 morcov ras
- 5 pulpe superioare mari
- doua vinete medii
- 2 catei de usturoi
- 1/4 dintr-o ceapa
- o lingura cu sos Hoisin
- 200 ml apa
- putin cimbru
- o foaie de dafin
- sare, piper
- o lingura cu ulei de masline
Mod de preparare
Pulpele se spala bine iar apoi punem pe ele: sare, piper si morcovul ras. Acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider timp de 15-20 de minute.
Intre timp ungem un vas de yena cu ulei si asezam cartofii, taiati in 4 si condimentati. Dupa ce carnea a stat la frigider putin, o luam si o asezam printre cartofi. Presaram cimbru, puneam ceapa taiata julein, punem foaia de dafin si usturoiul taiat feliute. Apa o amestecam bine cu sosul Hoisin si turnam in vasul de yena. Acoperim vasul cu o folie de aluminiu si bagam la cuptor, la foc mic.
Intre timp curatam vinetele si le taiem felii mai grosute. Lasam pana sunt cartofii aproape gata, carnea se face mai repede, si punem vinetele. Acoperim iar vasul cu folie. Lasam tot la foc mic pana incep sa se faca vinetele iar apoi luam folia de aluminiu si dam la foc mediu. Lasam vreo 10 minute sa se rumeneasca si luam de pe foc.
Se serveste simplu, chiar fara paine, pentru ca are o savoare deosebita acest sos.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui în sos Hoisin la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|