Pui în sos Hoisin la cuptor

Postat de ionix in Pui
20 Oct 2010 | 3983 vizualizari
Pui  în sos Hoisin la cuptor

Ingrediente

  • 3 cartofi
  • 1/2 morcov ras
  • 5 pulpe superioare mari
  • doua vinete medii
  • 2 catei de usturoi
  • 1/4 dintr-o ceapa
  • o lingura cu sos Hoisin
  • 200 ml apa
  • putin cimbru
  • o foaie de dafin
  • sare, piper
  • o lingura cu ulei de masline

Mod de preparare

Pulpele se spala bine iar apoi punem pe ele: sare, piper si morcovul ras. Acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider timp de 15-20 de minute.

Intre timp ungem un vas de yena cu ulei si asezam cartofii, taiati in 4 si condimentati. Dupa ce carnea a stat la frigider putin, o luam si o asezam printre cartofi. Presaram cimbru, puneam ceapa taiata julein, punem foaia de dafin si usturoiul taiat feliute. Apa o amestecam bine cu sosul Hoisin si turnam in vasul de yena. Acoperim vasul cu o folie de aluminiu si bagam la cuptor, la foc mic. 

Intre timp curatam vinetele si le taiem felii mai grosute. Lasam pana sunt cartofii aproape gata, carnea se face mai repede, si punem vinetele. Acoperim iar vasul cu folie. Lasam tot la foc mic pana incep sa se faca vinetele iar apoi luam folia de aluminiu si dam la foc mediu. Lasam vreo 10 minute sa se rumeneasca si luam de pe foc.

Se serveste simplu, chiar fara paine, pentru ca are o savoare deosebita acest sos.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui în sos Hoisin la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui in lapte cu scortisoara

Postat de simona72

Pui in lapte cu scortisoara

Pentru aceasta reteta se foloseste puiul intreg. Eu am avut un pui destul de marisor si cu siguranta ne-ar fi ramas si pentru a doua zi. Pentru ca am vrut sa reduc si timpul de preparare si sa fac...

Citeste continuarea

Pui cu sos de mustar si praz

Postat de Oana

Pui cu sos de mustar si praz

Pieptul de pui se dezoseaza si se taie pe jumatate, crestand putin partea mai groasa. Se condimenteaza cu sare si piper de la Fuchs si se unge fiecare parte cu cate o lingurita de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2010, 13:31
acuma chiar ca-s prima
la 20.10.2010, 13:34
@Kamy... bun venit la masa!
la 20.10.2010, 13:35
si pap ceva bunnnnpe saturate...sau is expirate???le-ai facut acum o luna? 5f
la 20.10.2010, 13:36
mai, daca-ti fac o sa papi nu au chiar o luna au o saptamana
la 20.10.2010, 13:38
ionix...da ce sos e ala?? hoisin??

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking