Pui în sos Hoisin la cuptor

Postat de ionix in Pui
20 Oct 2010 | 3992 vizualizari
Pui  în sos Hoisin la cuptor

Ingrediente

  • 3 cartofi
  • 1/2 morcov ras
  • 5 pulpe superioare mari
  • doua vinete medii
  • 2 catei de usturoi
  • 1/4 dintr-o ceapa
  • o lingura cu sos Hoisin
  • 200 ml apa
  • putin cimbru
  • o foaie de dafin
  • sare, piper
  • o lingura cu ulei de masline

Mod de preparare

Pulpele se spala bine iar apoi punem pe ele: sare, piper si morcovul ras. Acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider timp de 15-20 de minute.

Intre timp ungem un vas de yena cu ulei si asezam cartofii, taiati in 4 si condimentati. Dupa ce carnea a stat la frigider putin, o luam si o asezam printre cartofi. Presaram cimbru, puneam ceapa taiata julein, punem foaia de dafin si usturoiul taiat feliute. Apa o amestecam bine cu sosul Hoisin si turnam in vasul de yena. Acoperim vasul cu o folie de aluminiu si bagam la cuptor, la foc mic. 

Intre timp curatam vinetele si le taiem felii mai grosute. Lasam pana sunt cartofii aproape gata, carnea se face mai repede, si punem vinetele. Acoperim iar vasul cu folie. Lasam tot la foc mic pana incep sa se faca vinetele iar apoi luam folia de aluminiu si dam la foc mediu. Lasam vreo 10 minute sa se rumeneasca si luam de pe foc.

Se serveste simplu, chiar fara paine, pentru ca are o savoare deosebita acest sos.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui în sos Hoisin la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (27)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci

Postat de gabrielacuisine

Ardei umpluti cu carne de pui si ciuperci

Tocam ceapa marunt si dam morcovul pe razatoarea mica apoi le innabusim in ulei, picurand din cand in cand putina apa pana se inmoaie. Tocam mararul si il amestecam cu carnea,ciupercile, ceapa...

Citeste continuarea

Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui

Postat de Caty

Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui

Iata cum se prepara Reteta de parjoale moldovenesti cu carne de pui Am spalat carnea si am lasat-o la scurs intr-o strecuratoare. Intre timp, am curatat morcovul, cartoful, ceapa, usturoiul,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2010, 13:31
acuma chiar ca-s prima
la 20.10.2010, 13:34
@Kamy... bun venit la masa!
la 20.10.2010, 13:35
si pap ceva bunnnnpe saturate...sau is expirate???le-ai facut acum o luna? 5f
la 20.10.2010, 13:36
mai, daca-ti fac o sa papi nu au chiar o luna au o saptamana
la 20.10.2010, 13:38
ionix...da ce sos e ala?? hoisin??

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking