Pui Kentucky (KFC)

Postat de Mokuska in Pui
31 Mai 2014 | 10947 vizualizari
Pui Kentucky (KFC)

Ingrediente

Condiment:

  • 5 ciocanele de pui (sau aripioare)
  • 1/2 lingurita de tarhon tocat (am folosit cel din borcan cu sare si strop de otet)
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita patrunjel verde tocat
  • chilli (sau boia iute) dupa gust
  • 1/4 lingurita boia dulce
  • sare
  • piper
  • 100 g fulgi de porumb

Pane:

  • praf de piper
  • praf de chilli
  • 1 albus +1 ou
  • 4 linguri de faina
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Condimentele se amesteca foarte bine intr-un mojar (pistil), pana devin o pasta. Ciocanelele se spala, se sterg de apa si se ung cu o parte din pasta de condimente. Se la sa cateva ore acoperite, la frigider (eu am lasat 12 ore), dupa care se fierb in apa cu praf de sare pana intra furculita in ele (dar nu cad de pe os, le verificam dupa 20 minute de fiert!)

Se  scot din apa, se lasa sa se raceasca putin, dupa care se ung din nou cu pasta din condimente.

Fulgii de porumb (am folosit 3/4 din punga de 150 g) se sfarama in mojar, sau intr-o farfurie adanca cu un pic de piper si praf de chilli sau boia iute.

Intr-o farfurie adanca batem ouale (am folosit si albusul care a ramas de la sosul de usturoi KFC) cu praf de sare si restul pastei ce ne-a mai ramas.

Intr-o alta farfurie pregatim 4 linguri de faina.

Ciocanelele se dau prin faina, oua, faina, oua si fulgi de porumb.

Se prajesc in ulei incins, la foc mediu, pana se rumenesc, se scot pe un servetel de bucatarie pentru a elimina excesul de ulei.

Se servesc cu sos de usturoi.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Kentucky (KFC)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Orez cu piept de pui

Postat de mihaelar63

Orez cu piept de pui

Curatati legumele si le spalati. Spalati carnea . Pentru inceput preparati o supa de carne clasica . Se pune la fiert in oala sub presiune carnea , o ceapa , usturoiul...

Citeste continuarea

Perisoare de pui in sos alb de branzeturi

Postat de merisor67

Perisoare de pui in sos alb de branzeturi

Pentru perisoare, tocam carnea impreuna cu o ceapa, o condimentam cu sare, piper si cimbru si o amestecam cu ouale si orezul. Formam perisoarele si le fierbem in apa clocotita cu sare, timp de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2014, 21:16
Ce bune
la 31.05.2014, 21:17
sa stii ca seamana 90% cu KFC..stiu, tu nu mananci
la 31.05.2014, 21:23
Eiii o bucatica de pofta iau...Spre exemplu, sunt innebunita dupa snitelele de pui si cand le fac alor mei unul tot servesc si eu
la 31.05.2014, 21:25
la 31.05.2014, 21:34
eu as manca aripioare de la KFC non stop ). Imi place ce ai facut aici

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking