Pui la cuptor cu sos

Postat de pity19 in Pui
16 Aug 2014 | 6306 vizualizari
Pui la cuptor cu sos

Ingrediente

  • Un pui
  • 4 rosii
  • 1 ardei verde
  • 5 linguri bulion
  • oregano
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • vegeta
  • 5-6 cubulete unt
  • un pahar apa

Mod de preparare

Carnea de pui : Clatim puiul in jet de apa rece ; Taiem pielita , desfacem usor puiul , dam deoparte pieptul usor cu lama cutitului , taiem pulpele intregi , aripile , spatele de pui il taiem in 4 ; Pulpele si aripile le taiem in doua ; Dam osul jos de pe piept si il taiem bucatele ; Condimentam cu sare , piper , busuioc , oregano , vegeta ; Luam o tava de cuptor si punem toata carnea in afara de piept ; Taiem cateva cuburi de unt ' margarina , punem printre carne , adaugam jumatate de cana apa si dam la cuptorul preincalzit la 200 gr cca 40 de minute ;

Sosul : Intr-o cratita adaugam o cana de apa si 4 cuburi de unt , dam la foc mediu , taiem rosiile , ardeiul  , rondele si le punem in cratita ; Pieptul de pui taiat il punem si pe el in cratita , condimentam cu sare , piper , oregano , busuioc , punem cele 5 linguri de bulion si lasam pana pieptul e gata , amestecand din cand in cand ;

Cand au trecut 40 de minute , scoatem carnea de la cuptor si o punem in cratita cu tot cu zeama ramasa de la carne ; Lasam cca 20-30 minute la foc mediu , acoperind cratita cu un capac ; Verificam carnea daca este gata ( trebuie sa fie moale ) , dam jos de pe foc si servim!

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu sos" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rețeta gustoasă de paste cu pui și hribi, gratinate la cuptor

Postat de Bucataras

Rețeta gustoasă de paste cu pui și hribi, gratinate la cuptor

Cum se prepară Rețeta gustoasă de paste cu pui și hribi, gratinate la cuptor: Preîncălzește cuptorul la 200°C. Fierbe al dente pastele în apă cu sare. Scurge-le...

Citeste continuarea

Reteta de pulpe de pui barbeque la cuptor

Postat de rocsi_1612

Reteta de pulpe de pui barbeque la cuptor

Iata cum se prepara Reteta de pulpe de pui barbeque la cuptor Spalati pulpele si le stergeti cu niste servetele. Intr-un bol amestecati sosul de kapia-gogosari, cel barbeque, amestecul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.08.2014, 15:29
Bun puiul asta condimentat!
la 16.08.2014, 15:51
la 16.08.2014, 22:11
Ce bun!
la 17.08.2014, 12:30

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking