Pui la cuptor in vas roman

Postat de Sylvia in Pui
7 Mai 2010 | 9696 vizualizari
Pui la cuptor in vas roman

Dupa atatea mancaruri sofisticate, am simtit nevoia de ceva lejer si simplu de facut asa ca am facut acest pui la cuptor. Desi fac adesea pui la cuptor, incerc de fiecare data alta reteta, ceva nou, un condiment, o aroma noua..de data asta am pus amestec de zarzavat ( facut cu morcov, telina, pastranac, radacina de telina ),puteti sa faceti amestecul si pe loc, ia o aroma aparte puiul de la acest amestec

Ingrediente

  • un pui intreg, 
  • 100 ml ulei,
  • 100 ml apa,
  •  o lingurita boia,
  •  sare,
  • piper,
  •  2-3 linguri de radacinoase in amestec ( eu am pus din cele de la borcan ) cateva frunze de salvie

Mod de preparare

Facem un amestec  intr-un bol din apa, ulei, boia, sare, piper, amestecul de radacinoase  si frunze de salvie ( prospete sau congelate) .

 Asezam puiul spalat si sters apoi bine intr-un vas termorezistent, eu am folosit vasul roman si de data asta si turnam amestecul peste pui . vasul roman l-am lasat inainte 30 de minute in apa rece .

   Se pune la cuptorul rece si se coace pe temperatura maxima, cu vasul acoperit pentru primele 45 de minute. Dupa 45 de minute am luat jos capacul si am mai lasat 30 de minute la 210 grade, stropind puiul din cand in cand cu ulei din tava. Am crestat pieptul cu incizii mici pe ambele parti sa se patrunda mai bine si  ii da si un aspect mai frumos. Cu 5 minute inainte de a- l scoate am pus peste el frunze de salvie maruntite, sa ii ramana aroma de salvie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui la vas roman II

Postat de violeta30

Pui la vas roman II

Se spala puiul, se "ciugulesc" resturile de pene, se scoate acel punct de grasime de la tartita, se taie "pintenii" de la aripi, inclusiv varfurile de la aripi, dar si...

Citeste continuarea

Pui cu legume in vas roman

Postat de Irina

Pui cu legume in vas roman

Am pregatit intai vasul roman: am umplut vasul si capacul cu apa si am lasat cam 20 minute, sa-si traga apa suficienta. Puiul si legumele se vor gati astfel doar in aburul format, fara adaos de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 07.05.2010, 11:49
ce bine arata....
la 07.05.2010, 11:49
daca sunt prima,mananc cat vreau si ce vreau
la 07.05.2010, 11:56
Absolut !!!!!si dau si un vin bun
la 07.05.2010, 11:59
Am facut si eu zilele astea, dar cum am fost prinsa pana peste cap cu trebuiri, n-am mai facut si poze. Poate data viitoare. E delicios!
la 07.05.2010, 12:20
Miha chiar ca puiul la cuptor e mereu o reteta delicioasa si eu am si o multime de poze facute la care nu am mai apucat sa pun retete never si retete la care nu am mai facut poze, daca ar fi sa facemla toate ne-ar trebui job cu norma de 8 ore pe zi cu asta

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking