Mancarica de pui cu cartofi si pastai in vas roman

Postat de clody78 in Pui
9 Feb 2013 | 3755 vizualizari
Mancarica de pui cu cartofi si pastai in vas roman

O mancare delicioasa facuta in suc propiu de te lingi pe degete. Am mancat toata familia si toti au spus ca are gustul unei mancari facute in foc de vatra. V-o recomand cu toata inima.

Ingrediente

  • 8 cartofi mari
  • 2 cepe potrivite
  • 1 capatana de usturoi
  • jumatate de punga de pastai congelate (sau2 maini de pastai proaspete oparite)
  • piper
  • sare / delikat de legume
  • cimbru
  • busuioc
  • 2 linguri de bulion / suc de rosii

Mod de preparare

Se curata cartofii si se taie in cuburi de dimensiuni mai marisoase (ca sa nu se imprastie la fierbere), de asemeni ceapa curatata se taie pestisori.

Se pune la inmuiat in apa rece vasul roman pentru cca 15 min.

Toate ingredientele se amesteca intr-un castron mai mare impreuna cu mirodeniile, delikatul, sucul de rosii si carne si se aseaza in vasul roman. Legumele se aseaza pe fundul vasului si carne deasupra.

Mentionez ca eu nu am folosit ulei absolut deloc (deoarece pulpele de pui isi vor lasa grasimea sa se scurga peste legume si ii vor da un gust mai bun si in acest mod vor avea grasimea necesara prepararii)

La alegere se poate folosi foarte putin vin alb pentru gust.

Atentie! NU SE ADAUGA APA LA GATIT Ingredietele isi vor lasa sucul propriu, astefel mancarea va fi delicioasa.

Se baga la cuptor neincalzit pentru circa 1 ora si 30 de min. Spre final se scoate capacul si se lasa la gratinat pentru aproximativ 10 min.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de pui cu cartofi si pastai in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Shaorma la farfurie

Postat de MotanLaOale

Shaorma la farfurie

Pieptul de pui se taie bucati si se presara cu sare, piper si condimente pentru gratar. Se pun pe gratar si se prajesc pe ambele parti. Dupa ce sunt facute, se taie in bucati mai mici....

Citeste continuarea

Copanele de pui in sos de vin

Postat de mirela0911

Copanele de pui in sos de vin

Intr-un bol se pune uleiul si condimentele. Se amesteca bine, apoi se pun bucatile de carne spalate si scurse de apa. Se amesteca bine pentru a se acoperi in intregime cu condimentele. Ceapa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2013, 00:34
la 10.02.2013, 06:55
ai uitat sa treci la ingrediente carnea
la 10.02.2013, 12:04
Bine ai venit!
la 11.02.2013, 11:07
Scuze e prima data cand postez o reteta si de emotii am uitat partea cea mai delicioasa a retetei pulpele. Deci in concluzie la ingrediente si 4 pulpe.
Multumesc celor care au apreciat reteta.
Am sa revin si cu altele

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking