Pui à la Pepe

Postat de ionix in Reteta de vedeta
23 Apr 2010 | 14095 vizualizari
Pui à la Pepe

De ce Pepe? Pt c-am vazut reteta intr-o emisiune de divertisment unde el gatea asa ceva :D:D Este un pui extreme de gustos…

Ingrediente

  • 1 pui
  • 2 linguri cu miere
  • ½ kg rosii cherry
  • 4 morcovi
  • Doua cepe galbene mari
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras rosu
  • lingura cu unt
  • 300 g fasole verde
  • Doua linguri cu ulei de masline
  • Amestec de condimente: sare, piper, chilli, rozmarin, busuioc

 

Mod de preparare

 

Puiul se spala bine, se curata de grasime si de puf, se transeaza.

Curatam legumele si le spalam bine iar apoi luam o tava si o ungem cu unt.

Asezam in tava morcovii taiati rondele, peste morcovi punem: ceapa taiata julien, ardeii taiati felii, fasolea spalata iar pe ultimul strat punem rosiile.

Peste legume punem puiul in care bagam felii de usturoi si-l condimentam cu amestecul de condimente. Puiul trebuie condimentat pe toate partile.

Peste pui turnam uleiul de masline.

Tava o acoperim cu folie de aluminiu, astfel incat sa fie “sigilata” bine.

Se da la cuptor la foc mediu timp de circa o ora, pana se face puiul.

Dupa ce puiul e facut, luam folia de aluminiu si ungem puiul cu miere.

Dam focul la cuptor la maxim si lasam 5-10 minute pana se rumeneste un pic.

Se serveste alaturi de un vin bun.

 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui à la Pepe" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Risotto cu ciuperci, ghimbir si parmezan Delaco

Postat de AlexTeacher

Risotto cu ciuperci, ghimbir si parmezan Delaco

Taie ceapa rosie si cea verde marunt; Adauga ulei de masline intr-o tigaie incinsa si pune sare cu verdeturi; Amesteca pana creezi o...

Citeste continuarea

Foie gras

Postat de Sylvia

Foie gras

     Prepararea este nu atat de  complicata cat foarte precisa in cantitati si timp si tehnici de realizare. Aveti nevoie de  o tava de ceramica de preferinta, hartie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.04.2010, 23:18
bravo Ionixuuuu
la 23.04.2010, 23:19
ehe... trecu ceva vreme pana sa te fac iar sa salivezi... mersic
la 23.04.2010, 23:35
ce-ai facut tu aici unde ai fost ca rar pe aici?
la 24.04.2010, 01:04
la 24.04.2010, 01:19
O bunatate

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking