Pui Parmigiano cu ciuperci Portobello şi sparanghel

Postat de Satisfyyourcravings in Pui
15 Mai 2013 | 3634 vizualizari
Pui Parmigiano cu ciuperci Portobello şi sparanghel

Puiul Parmigiano se consumă, de obicei, cu paste, dar eu am decis să aleg o garnitură de ciuperci Portobello şi sparanghel.

Ingrediente

  • 1 piept de pui, fără piele şi os, tăiat longitudinal în 2
  • 2 linguri făină
  • 3 linguri ulei
  • 10 grame unt
  • 1 ceapă medie, tocată
  • 2 căţei de usturoi, tocați
  • 1 pahar de vin alb sec
  • 1 cutie roşii decojite
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1/2 legătură pătrunjel proaspăt, tocat
  • 125 grame Parmezan ras
  • 1 legătură sparanghel
  • 4 ciuperci Portobello, tăiate în 4
  • sare/piper

Mod de preparare

Bucățile de pui se acoperă complet cu făina amestecată cu sare și piper. 

Într-o tigaie, se încălzesc uleiul și untul la foc mediu. Se adaugă bucățile de carne și se prăjesc 2-3 minute pe fiecare parte, până capătă o culoare aurie. Se scot și se păstrează la cald.

În aceeși tigaie, se adaugă ceapa și usturoiul și se călesc 2 minute. Se adaugă vinul și se lasă la fiert până când a scăzut la jumătate. Se adaugă roșiile sfărâmate, se amestecă, se adaugă zahărul, sare și piper și se lasă 30 de minute la fiert.

Se adaugă pătrunjelul tocat, apoi bucățile de pui. Se acoperă pieptul de pui cu sosul din tigaie, apoi cu Parmezanul ras. Se acoperă, se reduce focul la mic și se lasă până când brânza s-a topit.

Sparanghelului i se îndepărtează extremitatea lemnoasă și se gătește la aburi maxim 7 minute. Se acoperă apoi cu sare și piper.

Ciupercile se călesc în puțin ulei 5-6 minute, apoi se adaugă sare și piper și opțional usturoi.

Se așează sparanghelul pe farfurii, apoi ciupericile , iar deasupra bucățile de pui.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Parmigiano cu ciuperci Portobello şi sparanghel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Curry de pui si orez

Postat de Anett

Curry de pui si orez

Taiem pieptul de pui in bucati mici, le acoperam cu 2 linguri de curry si zeama lamaii, amestecam bine si lasam la rece minim 30 de minute. Intre timp pregatim orezul. Intr-un vas incingem...

Citeste continuarea

Pui umplut la cuptor

Postat de diaconta

Pui umplut la cuptor

Pentru ca nu ma pricep sa dezosez puiul,l-am cumparat gata dezosat,pregatit pentru umplut,asa treaba a fost foarte simpla. Am condimentat puiul si pe sub piele ,in interior si in exterior....

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2013, 12:38
Imi plac tare mult preparatele tale!!!!
la 15.05.2013, 12:40
Ce bine arata!
la 15.05.2013, 12:44
la 15.05.2013, 12:51
Vin la masa, ca tare bine arata!
la 15.05.2013, 13:00

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking