Ingrediente
- Ingrediente (pentru 2 portii) :
- 500 g aripi de pui cu tot cu piele
- 2-4 cani apa
- 3 radacini de telina mici, taiate in bucati
- 2 morcovi marime medie, taiati in bucati
- 1 bucata praz, taiata in bucati1 ceapa mica, taiata pe jumatate
- 1 bouquet garni (cimbru, foaie dafin, patrunjel, rozmarin, tarhon)
- 2 linguri taitei din grau organic
- sare si piper proaspat macinat
- 2-3 ciuperci Portobello
- 1 lingura unt sarat
Mod de preparare
Mod de preparare:
1. Intr-o oala mare, puneti la fiert, in 2-4 cani apa, aripile de pui si legumele curatate si taiate, si bouquet-ul garni. Din cand in cand, spumati supa folosind o paleta.
2. Intre timp, taiati ciupercile in felii subtiri si sotatile intr-o lingura de unt sarat pentru 2-3 minutes. Scoatetile din tigatie si dati-le deoparte.
3. Cand carnea si legumele s-au fiert (in jur de 30 minute), scoateti-le din supa folosind o paleta. Strecurati apoi supa folosind o sita foarte fina, pentru a elimina orice alt rest de legume ramas si pentru a obtine o supa cat mai clara. Transferati supa intr-o cratita mai mica si dati-o din nou la foc medium. Adaugati taiteii si lasati supa sa fiarba pana cand taieteii sunt moi, aprox. 5 minute.
4. Condimentati consommé-ul dupa gust cu sare si piper. Serviti consommé-ul cu ciupercile sotate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Consommé de pui cu ciuperci Portobello" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|