Consommé de pui cu ciuperci Portobello

Postat de gabrielaiancu in Supe
22 Dec 2011 | 5828 vizualizari
Consommé de pui cu ciuperci Portobello

O supa clasica frantuzeasca foarte usor de facut si plina de arome (click pe fotografie pentru a o vizualiza complet).

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 2 portii) :
  • 500 g aripi de pui cu tot cu piele
  • 2-4 cani apa
  • 3 radacini de telina mici, taiate in bucati
  • 2 morcovi marime medie, taiati in bucati
  • 1 bucata praz, taiata in bucati1 ceapa mica, taiata pe jumatate
  • 1 bouquet garni (cimbru, foaie dafin, patrunjel, rozmarin, tarhon)
  • 2 linguri taitei din grau organic
  • sare si piper proaspat macinat
  • 2-3 ciuperci Portobello
  • 1 lingura unt sarat

Mod de preparare

Mod de preparare:

1. Intr-o oala mare, puneti la fiert, in 2-4 cani apa, aripile de pui si legumele curatate si taiate, si bouquet-ul garni. Din cand in cand, spumati supa folosind o paleta.

2. Intre timp, taiati ciupercile in felii subtiri si sotatile intr-o lingura de unt sarat pentru 2-3 minutes. Scoatetile din tigatie si dati-le deoparte.

3. Cand carnea si legumele s-au fiert (in jur de 30 minute), scoateti-le din supa folosind o paleta. Strecurati apoi supa folosind o sita foarte fina, pentru a elimina orice alt rest de legume ramas si pentru a obtine o supa cat mai clara. Transferati supa intr-o cratita mai mica si dati-o din nou la foc medium. Adaugati taiteii si lasati supa sa fiarba pana cand taieteii sunt moi, aprox. 5 minute.

4. Condimentati consommé-ul dupa gust cu sare si piper. Serviti consommé-ul cu ciupercile sotate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Consommé de pui cu ciuperci Portobello" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de dovleac (bostan)

Postat de Dya

Supa de dovleac (bostan)

Se taie dovleacul (bostanul) in cuburi potrivite, se adauga cubul de unt si se seteaza din MENU programul FRY. Intre timp tocam restul legumelor si le adaugam rand pe rand:...

Citeste continuarea

Reteta de supa filipineza- Bulalo nr. 43 Best Soups The World

Postat de Ksenya

Reteta de supa filipineza- Bulalo nr. 43 Best Soups The World

Iata cum se prepara Reteta de supa filipineza- Bulalo nr. 43 Best Soups The World Am spalat oasele in mai multe ape spoi am pus-o intr-o oala cu apa rece la fiert. Am lasat -o 5 minute...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2011, 12:19
la 22.12.2011, 12:37
la 22.12.2011, 12:46
interesting
la 22.12.2011, 12:57
savuroasa!!!!!!!
la 22.12.2011, 13:51
o reteta interesanta

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking