Pui picant cu orez basmatti

Postat de papabundetot in Pui
3 Mai 2014 | 4972 vizualizari
Pui picant cu orez basmatti

Sapatamanile trecute am primit niste ingrediente din China de la niste colegi care au fost plecati intr-o delegatie,asa ca m-am gandit sa le incerc si astfel am facut o reteta rapida de pui picant.Puteti adauga orice alte ingrediente va plac,eu am vrut sa scot in evidenta mai mult condimentele adugate,asa ca am facut ceva mai simplu.

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 4 pulpe de pui
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • sos soia,
  • 1 lingurita pasta de curry
  • 1 lingura pasta de creveti
  • sos ardei iuti
  • sos de stridii
  • 2 cepe verzi
  • 1 lingurita amidon+apa
  • Orez basmatti
  • 5 cuisoare
  • o lingurita anason macinat

Mod de preparare

Puiul: Am dezosat pulpele de pui,am taiat carnea in cubulete si am marinat-o in sos de stridii,sos soia,sos de ardei iuti,am lasat-o la marinat aproximativ o ora si apoi intr-un wok am taiat marunt usturoiul si morcovul,le-am calit in putin ulei la foc iute,am adaugat pasta de creveti,pasta de curry si apoi pulpele cu tot cu marinata. Le-am gatit aproximativ 10-15 minute,pana cand pulpele s-au patruns,am taiat ceapa verde si am adaugat-o la sfarsit.

Intr-o canuta am pus o lingurita de amidon alimentar,am acoperit cu apa rece,am amestecat bine si am turnat peste puiul din wok,pentru a ingrosa putin sosul.Am stins focul si gata mancarica.

Orezul:intr-o cratita am pus o masura de orez,2 masuri de apa,sare,cuisoare,anason macinat si am lasat sa fiarba la foc potrivit.Cand orezul a fiert si a absorbit toata apa,am stins focul.

Am servit orezul alaturi de puiul picant…foarte gustos!

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui picant cu orez basmatti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Piept de pui cu quinoa

Postat de oanapl

Piept de pui cu quinoa

Se spală carnea de pui și se taie cubulețe, apoi se pune într-un castron și se adaugă zeamă de lămâie, uleiul de măsline și usturoiul tăiau felii și se lasă la macerat 30...

Citeste continuarea

Cordon bleu din piept de pui

Postat de panacris

Cordon bleu din piept de pui

Pieptul de pui se tranșează, adică se taie pe din două, pe lung, apoi se bate ușor, să se aplatizeze. Astfel se obțin 8 bucăți de file din piept de pui. Pe fiecare felie se așează...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2014, 16:28
e delicios
la 03.05.2014, 16:44
perfect pentru mine
la 03.05.2014, 16:46
Păi parcă basmatti nu era orez, că aşa scrie la întrebările de la galbeni. Ei, dar asta nu contează, contează că preparatul arată bine şi că în mod sigur are gust minunat.
la 03.05.2014, 17:12
Padre asa scrie pe ambalaj
la 03.05.2014, 17:17

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking