Pui picant pe pat de paste

Postat de rocsi_1612 in Paste
22 Mar 2011 | 4731 vizualizari
Pui picant pe pat de paste

Simteam nevoie sa manancul puiul cu altceva in afara de cartofi,mazare,fasole verde si altele..am ales sa le fac cu o mana de paste..foarte bun a fost!

Ingrediente

  • jumatate piept de pui fara os si piele
  • 1 ceapa
  • 1 cub unt + 1 lingurita pentru paste
  • 3 rosii intregi in suc propriu
  • 1 canita mica suc de rosii
  • sare
  • piper
  • 1 bucatica mica chili
  • o mana paste
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Pieptul de pui il spalam bine ,il tamponam cu niste servetele de bucatarie si il taiem bucati,pe lung ,mai groase.

ceapa o curatam,o spalm si o tocam marunt.

rosiile le scoatem din conserva si le taiem cubulete.

intr-o tigaie punem un cub de unt la topit .

adaugam ceapa si rosiile taiate si le lasam cam 2-3 minute pe foc.

apoi punem o cana cu apa si dam drumul si la pui.

acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit.

dupa circa 10 minute punem si sucul de rosii dar si chili tocat marunt(voi puteti pune cat de mult doriti,eu mi-am pus putin ca l-am facut foarte putin picant).

condimentam cu sare dupa gust  si un strop de piper.

mai lasam putin pe foc pana puiul este bine facut.

in acest timp fierbem si pastele.

intr-o oala punem niste apa si putina sare pe foc.

cand fierbe dam drumul la paste si le fierbem intre 10 si 15 minute.

cand sunt gata le scurgem de apa si punem peste ele o lingurita de unt si le amestecam bine  pana ce,acesta din urma se topeste.

cu cele doua feluri pregatite incepem servirea.

punem pe o farfurie pastele,iar deasupra puiul pican si cu sos .

presaram si niste patrunjel verde.

pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui picant pe pat de paste" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Melcisori cu dovleac sub crusta crocanta de pesmet cu bacon

Postat de simona72

Melcisori cu dovleac sub crusta crocanta de pesmet cu bacon

Se pun 3 litri apa cu 1 lingurita sare pe foc. Cand apa clocoteste, se adauga pastele si se lasa sa fiarba 5 minute.  Intr-o tigaie se pun la incins 2 linguri ulei de masline. Se taie...

Citeste continuarea

Paste cu piept de pui,ciuperci şi sos de brânzeturi

Postat de diaconta

Paste cu piept de pui,ciuperci şi sos de brânzeturi

Pastele le-am pus sa fiarba în apa cu sare si puţin ulei.Pe pachet scrie ca ar trebui fierte 16 minute,dar eu le-am fiert doar 10 minute deoarece s-au rupt(presupun ca ele nu au fost destul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2011, 20:27
Prima ce bine ca am ajuns la timp altfel papau fetele tot
la 22.03.2011, 20:28
ce iute esti..abaia acum postam reteta si faceam modificarile imi era dor de tine aici
la 22.03.2011, 20:29
si mie
la 22.03.2011, 20:29
Super arata Rocsi
la 22.03.2011, 20:29
mama ce m-ai pupat nadina

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking