Pui prajit la temperatura joasa

Postat de danakarin in Pui
14 Ian 2013 | 7379 vizualizari
Pui prajit la temperatura joasa

Acest mod de a prepara puiul l-am gasit la Heston Blumenthal, care e un bucatar englez cunoscut, un pic excentric, eu il stiu de la Tv Paprika. Este vorba de a lasa carnea la temperatura relativ joasa, 90-100 de grade pentru cateva ore in cuptor, ca apoi sa fie prajit la temperatura maxima a cuptorului pana face o crusta. In felul acesta are o crusta frumosa, aurie, dar in interior carnea ramane zemoasa. Mai ales pieptul puiului in care mod normal se usuca prin prajire, ramane moale si zemoas.

Ingrediente

  • Un pui
  • o lamaie
  • un snop de cimbru
  • 50-100 g de unt
  • 60 de g de sare

Mod de preparare

Cu o seara inainte pergatim o solutie de sare, cu 60 de g la un litru de apa. Si lasam puiul peste noapte in aceasta saramura intr-un vas acoperit cu folie. A doua zi il stergem bine, il ungem la suprafata cu unt, iar in burta puiului introducem o lamaie inteaga si firele de cimbru. Bagam puiul la cuptor la o temperatura de 90 de grade, daca nu putem regla temperatura, verificam in asa fel incat bagand mana in cuptor, suportam caldura. Lasam puiul pentru 2 ore si jumatate. Daca avem un termometru de carne, eu nu am, ( dar intentionez sa-mi cumpar) carnea de la piept trebuie sa aiba 60 de grade. Oricum, dupa doua ore jumatate il scoatem din cuptor si il lasam sa se odihneasca 45 de minute. Foarte important !

Apoi il introducem din nou si il prajim la temperatura maxima, pana avem o crusta frumoasa. Il scoatem, il mai lasam cinci minute si apoi il tramsam. 

Eu mi-am luat rabdarea sa urmaresc pas cu pas reteta asta, nici nu voi mai face altfel, a fost extrem de bun! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui prajit la temperatura joasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Drob de pui cu verdeturi

Postat de gurita_ta2005

Drob de pui cu verdeturi

Ficatul de pui se curata bine si se pune la fiert intr-o craticioara. Pipotele si inimile se pun la fiert, impreuna cu pulpa de pui. Se lasa sa fiarba bine, dupa care se scurg de apa si se lasa...

Citeste continuarea

Tocanita de ceapa

Postat de privatelaura

Tocanita de ceapa

Se condimenteaza carnea de pui cu sare, piper, usturoi, după cum va place. Se adaugă o ceapă tocată mărunt. Se amestecă bine, apoi se pune la rece câteva ore. Cu ceva timp timp inainte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.01.2013, 09:03
buuun!
la 14.01.2013, 09:20
ce dolofan,rumen si bun
la 14.01.2013, 09:36
Adnia , multumesc!
la 14.01.2013, 09:37
Buna dimineata, Dia! Ma bucur ca-ti place!
la 14.01.2013, 12:07
ce apetisant arata....

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking