Pui rumenit - marinat cu rozmarin

Postat de Toamna07 in Pui
26 Feb 2013 | 2432 vizualizari
Pui rumenit - marinat cu rozmarin

Pentru inceput, va doresc sa aveti parte de o saptamana spornica, senina si, poate,daca aveti timp sa va rasfatati cu savoarea maxima a rozmarinului din acest preparat usor. Rozmarinul da un gust aparte preparatelor de tot felul,de la friptura de miel,porc,vita sau vanat,pana la preparatele din carne de pasare si peste,fiind de asemenea un ingredient important in jeleuri si prajituri. Nu uitati ca infuzia sau maceratul de rozmarin in vin au efect tonic asupra organismului,optimizeaza digestia si, favorizand transpiratia,ajuta la eliminarea toxinelor.:)

Ingrediente

  • 5 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • ghimbir ras
  • rozmarin uscat
  • fulgi de chilli,sare si piper
  • un pui portionat
  • un pahar de vin alb

Mod de preparare

Mod de preparare:

Zdrobiti  5 catei de usturoi si amestecati-i cu putin ulei de masline,o lingurita de ghimbir proaspat ras,10-15 g rozmarin uscat sau proaspat,cativa fulgi de chilli,sare si piper.
Puneti la marinat in frigider in acest amestec un pui portionat.

Dupa 1-2 ore scoateti bucatile de carne si puneti-le intr-o tigaie mare,adanca, in putin ulei la rumenit. Intoarcem puiul pe toate partile si apoi turnam peste el un pahar cu vin alb,acoperim si lasam la foc mic pana ce se evapora vinul.
Tinem tigaia pe foc,fara capac,pana ce se rumenesc bine bucatile de carne.

Exceptional.

Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Pui rumenit - marinat cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pulpe de pui pane

Postat de deyutzky

Pulpe de pui pane

Pulpele le spalam si le punem la fiert in apa cu putina sare. Le lasam sa fiarba 15-20 minute, astfel incat sa nu se despinde pielea de pe os.  Dupa ce le-am fiert le potrivim de sare si...

Citeste continuarea

Pui fraged in sos picant de rosii si ardei copt

Postat de merisor67

Pui fraged in sos picant de rosii si ardei copt

Eu am folosit carne de la un pui de tara care a avut si suficienta grasime, astfel incat nu am mai adaugat ulei.  Spalam bine carnea de pui si o punem la fiert in apa cu sare si cateva foi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.02.2013, 13:07
O bunatate...
la 26.02.2013, 13:08
Mmmmm ce bine arata
la 26.02.2013, 13:32
Foarte bun, trebuie sa incerc.
la 26.02.2013, 13:49
ce bun
la 26.02.2013, 14:44

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking