Pui senegalez

Postat de Sidy in Pui
21 Oct 2011 | 5039 vizualizari
Pui senegalez

Ingrediente

  • 1 piept mare de pui
  • 200 g orez
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lamaie
  • 2 linguri mustar iute
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pieptul de pui se curata de pielita, se spala si se sterge bine cu un servet de hartie, apoi se portioneaza  cubulete si se face cu sare si piper.

Se pune intr-un vas putin ulei, lasam sa se incinga si adaugam orezul spalat. Amestecam de cateva ori dupa care adaugam apa sa fiarba orezul la foc mic.

Pentru a sti ce cantitate de apa sa adaugati, puneti orezul intr-o cana si cand adaugati apa , puneti de doua ori si 1/2 cantitatea de orez.

Curatam ceapa si o taiem rondele pe care le asezonam si o amestecam apoi cu mustarul si zeama de lamaie. Intr-un wok adaugam ulei pe care il lasam la incins, adaugam cuburile de piept de pui si le lasam sa se rumeneasca bine pe toate partile.Adaugam ardeiul taiat feliute. Dupa ce carnea este gata rumenita, adaugam ceapa amestecata cu mustarul si orezul fiert, invartim si lasam totul sa fiarba la foc mic 10 minute.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui senegalez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de pulpe de pui barbeque la cuptor

Postat de rocsi_1612

Reteta de pulpe de pui barbeque la cuptor

Iata cum se prepara Reteta de pulpe de pui barbeque la cuptor Spalati pulpele si le stergeti cu niste servetele. Intr-un bol amestecati sosul de kapia-gogosari, cel barbeque, amestecul de...

Citeste continuarea

Coroniţă cu piept de pui şi hribi

Postat de diaconta

Coroniţă cu piept de pui şi hribi

Drojdia am amestecat-o cu o lingurita de zahar,putina apa calduta si o lingurita de faina. Am lasat sa dospeasca. Faina am amestecat-o cu putina sare ,am pus apoi drojdia,uleiul de masline....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2011, 08:35
bravo Sidy, imi place !!!
la 21.10.2011, 09:09
bun puiutul tau Sidy
la 21.10.2011, 09:17
Foarte bun,imi place
la 21.10.2011, 09:57
bun bun
la 21.10.2011, 10:06
Interesant,chiar ma asteptam sa fie mai condimentat,mai altfel,dar merge si ptr gustul nostru

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking