Pui senegalez

Postat de Sidy in Pui
21 Oct 2011 | 5027 vizualizari
Pui senegalez

Ingrediente

  • 1 piept mare de pui
  • 200 g orez
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 lamaie
  • 2 linguri mustar iute
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pieptul de pui se curata de pielita, se spala si se sterge bine cu un servet de hartie, apoi se portioneaza  cubulete si se face cu sare si piper.

Se pune intr-un vas putin ulei, lasam sa se incinga si adaugam orezul spalat. Amestecam de cateva ori dupa care adaugam apa sa fiarba orezul la foc mic.

Pentru a sti ce cantitate de apa sa adaugati, puneti orezul intr-o cana si cand adaugati apa , puneti de doua ori si 1/2 cantitatea de orez.

Curatam ceapa si o taiem rondele pe care le asezonam si o amestecam apoi cu mustarul si zeama de lamaie. Intr-un wok adaugam ulei pe care il lasam la incins, adaugam cuburile de piept de pui si le lasam sa se rumeneasca bine pe toate partile.Adaugam ardeiul taiat feliute. Dupa ce carnea este gata rumenita, adaugam ceapa amestecata cu mustarul si orezul fiert, invartim si lasam totul sa fiarba la foc mic 10 minute.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui senegalez" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cordon bleu (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Cordon bleu (reteta video)

Portionam pipetul de pui in fileuri si apoi pe batem cu ciocanul pentru snitele pentru a le subtia bine. Luam un file de pui si in mijlocul lui punem o felie de cascaval si o felie de prosciutto....

Citeste continuarea

Gustarea beduinului

Postat de Dya

Gustarea beduinului

Batem bine pieptul de pui, spalat si portionat in prealabil. Il condimentam dupa gust cu sare, ardei iute, rozmarin, piper si busuioc (eu am condiment foarte bine carnea si mai putin restul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2011, 08:35
bravo Sidy, imi place !!!
la 21.10.2011, 09:09
bun puiutul tau Sidy
la 21.10.2011, 09:17
Foarte bun,imi place
la 21.10.2011, 09:57
bun bun
la 21.10.2011, 10:06
Interesant,chiar ma asteptam sa fie mai condimentat,mai altfel,dar merge si ptr gustul nostru

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking