Ingrediente
- 1 pui mare
- sare,piper
- mustar
- miere
- ulei
- unt
- 1 capatana usturoi
- 1 lingurita boia dulce
- verdeturi uscate
- condimente
- 1 ceapa
- 1 conserva porumb
- 300 gr ciuperci
- 4 felii bacon
Mod de preparare
se pregateste puiul de seara pentru a fi cat mai aromat.
se face un mix din miere,mustar,boia,condimente,usturoi,verdeturi si ulei(cantitatile le alege fiecare ) si se unge foarte bine puiul dupa ce acesta a fost spalat si curatat.se introduce mixul si sub piele,in carcasa;si se inveleste in folie de plastic lasandu-se la frigider pana a -2a zi.
inainte de a-l introduce la cuptor se calesc ceapa, porumbul si ciupercile,se sareaza,pipereaza si se introduce amestecul in carcasa puiului,impreuna cu baconul. se taie bucatele de unt si se baga pe sub pielea de pe pieptul puiului(merge f bine untul aromat).apoi se baga la cuptor la foc potrivit si lasat sa se coaca foarte bine.merge de minune langa niste cartofi gratinati la cuptor cu smantanica si cascaval. pofta buna va doresc si sarbatori fericite!!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (5)
|