Pui umplut la cuptor

Postat de ExploraCuisine in Pui
25 Feb 2011 | 16545 vizualizari
Pui umplut la cuptor

Ingrediente

  • 1 pui pentru cuptor (1-1,5 kg)
  • 5-6 cartofi medii
  • 1 ceapa rosie
  • 250 g ciuperci champignon
  • 3 morcovi
  • 3 rosii mici
  • 5 catei usturoi
  • 1/2 lamaie
  • 150 g unt
  • condimente (sare, piper, arome)

Mod de preparare

Mai intai spalam puiul foarte bine pe dinauntru si pe dinafara (mentionez ca puiul meu era deja pregatit pt cuptor, adica nu avea maruntaie inauntru sau alte chestii, ceea ce mi-a usurat viata :)) ). Tapetam cu hartie interiorul si exteriorul pentru a absorbi toata apa, il condimentam cu sare si piper peste tot si il punem deoparte pana pregatim legumele.

Spalam legumele si curatim de coaja morcovii, cartofii, ceapa, usturoiul si ciupercile. Taiem cartofii sferturi, iar morcovii si ceapa bucati mai mari. Taiem ciupercile in bucati mai mari si le introducem impreuna cu usturoiul si lamaia in cavitatea puiului. Coasem apoi puiul, il legam si il ungem cu o pensula peste tot cu unt si il punem deoparte.

Ungem o tava incapatoare cu unt si asezam legumele curatate (cartofii, morcovii, rosiile, ceapa), le condimentam cu sare, piper si oregano, iar in mijlocul lor asezam puiul.

Asezam tava in cuptorul preincalzit la 190 grade si dam la cuptor timp de 1, 5 ore. Eu nu am pus folie deasupra si a iesit destul de suculent. Cand carnea este moale, iar puiul e prajit deasupra il scoatem din cuptor (puiul e facut atunci cand intepati cu o furculita carnea si lichidul e transparent nu rosiatic). Nu scoatem puiul imediat din tava ci il acoperim cu o folie si il lasam asa inca 15 minute (astfel isi va pastra suculenta).  Punem puiul pe un platou, taiem ata cu care l-am cusut si scoatem ciupercile. Si o poza nu foarte reusita cu puiul in farfurie...Bon appetit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui cu coppa si cascaval la cuptor

Postat de gurita_ta2005

Piept de pui cu coppa si cascaval la cuptor

Pieptul de pui se curata, se spala, se usuca cu un servet de bucatarie, se taie si se condimenteaza pe ambele parti. Se pune o frunza de busuioc, felii de coppa si felie de cascaval. Se...

Citeste continuarea

Pui umplut la cuptor cu cartofi

Postat de AlexTeacher

Pui umplut la cuptor cu cartofi

Umplutura: Curata membrana de pe carnati si taie-i cuburi. Carnatii au gust afumat, au usturoi si multe alte condimente, au verdeturi care mai de care mai grozave. Adauga ulei de masline in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.02.2011, 22:51
ce bine arata
la 25.02.2011, 23:02
vreau si eu ca e bun
la 25.02.2011, 23:10
la 25.02.2011, 23:16
minunat!
la 25.02.2011, 23:36
tare bine arata

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking