Ingrediente
- 1 pulpa superioara de curcan
- 1/2 kg cartofi noi
- 4-5 fire de usturoi verde
- ulei de masline
- rosmarin uscat
- 1 pahar cu vin alb demi-sec
- marar verde
- sare
- piper macinat
Mod de preparare
Carnea de curcan se spala,se usuca folosind un prosop absorbant apoi se cresteaza pe langa os , se stropeste cu ulei de masline si se condimenteaza cu sare ,piper si rosmarin.Intepam (cu ajutorul virfului cutitului) din loc in loc carnea si impanam cu usturoi verde si apoi o asezam intr-un vas care urmeaza sa-l bagam in cuptor.
Cartofii se curata,se spala .......eu am folosit cartofi mai mici asa ca pe unii i-am lasat intregi si ce a fost mai maricei i-am taiat in doua.Asezam cartofii in vas alaturi de carne ,ii condimentam si pe ei cu sare,piper si rosmarin si ii stropim cu ulei.Adaugam si restul de usturoi verde taiat , turnam vinul,putina apa si dam la cuptor.Din cand in cand stropim carnea si cartofii cu sosul din vas.
Tinem pana cand totul este bine facut. Asezonam cu marar verde si servim cald.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan impanata cu usturoi verde si garnitura de cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|