Pulpa de curcan la cuptor

Postat de timea in Curcan
23 Sep 2014 | 18428 vizualizari
Pulpa de curcan la cuptor

Nu am ce sa va zic prea multe aici decat ca e un pranz perfect in orice zi. Servita cu o salata de cruditati cu legume din gradina, e o mancare usoara si foarte gustoasa.

Ingrediente

  • 1 buc pulpa de curcan (daca sunteti o familie mai numeroasa aveti nevoie de 2 pulpe)
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare de mare
  • 1/2 lingurita pudra de ghimbir
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita boabe de coriandru
  • 1/2 lingurita boabe de piper
  • 1 capatana de usturoi (sau o jumatate daca e foarte mare)
  • 2 cepe
  • 10 cartofi + un pic de ulei, 1/2 lingurita sare, un pic de piper macinat, 1 lingurita boia de ardei

Mod de preparare

Amestecam intr-un bol uleiul de masline cu condimentele mentionate in prima parte.

Ungem cu acest ulei aromat pulpa de pe care eu am luat mai intai pielea si am crestat carnea pe langa os de o parte si de alta.

O lasam asa in bol la rece minim 30 de minute.

In acest timp curatam, usturoiul, ceapa si cartofii.

Cartofii spalati ii taiem in 4-8, depinde de marime.

Intr-o tava sptropim putin ulei si adaugam sarea, piperul si paprika.

Cartofii feliati ii punem in tava si ii tavalim prin uleiul condimentat

Scoatem carnea si o intepam din loc in loc punand in aceste gauri bucatile de usturoi.

Asezam carnea in mijlocul tavii intre cartofi iar ceapa o feliem si o punem peste cartofi.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade,mai intai cu o folie de Al deasupra ( cam 30 de minute) apoi fara folie inca 30 de minute intorcand pulpa de pe o parte pe alta la interval de 15 minute.

Scoatem tava din cuptor si servim carnea de curcan feliata alaturi de cartofi.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi

Postat de oanapl

Pulpa de curcan la cuptor, cu cartofi

Pentru a frăgezi carnea, o pui în saramură. Prepari saramura din apă rece în care dizolvi sare de bucătărie: câte 1 linguriță cu vârf de sare la fiecare 250...

Citeste continuarea

Carne de curcan la punga, in cuptor

Postat de mirela0911

Carne de curcan la punga, in cuptor

Se pregateste carnea de cu seara. Se spalat carnea si se lasa sa se scurga de apa. Intr-un bol se pun condimentele si uleiul. Se amesteca totul bine apoi se ung bucatile de carne. Se introduc...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.09.2014, 20:24
la 23.09.2014, 20:31
ce bunătate
la 23.09.2014, 20:38
la 23.09.2014, 20:39
foarte buna
la 23.09.2014, 20:48
Buna

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking