Pulpa de curcan umpluta, cu cartofi rumeniti

Postat de Sidy in Curcan
14 Feb 2012 | 5606 vizualizari
Pulpa de curcan umpluta, cu cartofi rumeniti

Pulpele de curcan se pot frige întregi sau în bucăţi mai mici, simple sau înăbuşite cu ingrediente aromate.Dar eu am vrut ceva in plus , asa ca am umplut pulpa si a iesit ceva savuros.

Ingrediente

  • 1 pulpa de curcan 
  • 1 ceapa 
  • 3-4 catei usturoi 
  • 1 morcov 
  • 100 g ciuperci 
  • 1 mar 
  • mustar 
  • ardei rosu 
  • 1 cana vin 
  • 1 lingura untura(unt) 
  • 700 g cartofi 
  • 1 ceapa rosie mica 
  • cimbru 
  • 1 lingurita curry 
  • 2 linguri ulei de masline 
  • sos de soia 
  • patrunjel verde 
  • sare 
  • piper 

Mod de preparare

Se dezoseaza pulpa de curcan .

Ceapa,usturoiul , ardeiul si ciupercile se toaca marunt si se amesteca impreuna cu morcovul razuit.

Taiem fideluta( bastonase) marul.

Peste legumele amestecate punem sosul de soia, piper si sare daca mai este nevoie...

Acest amestec il punem peste pulpa dezosata.Adaugam betigasele de mar si patrunjelul verde.Rulam pulpa si o legam bine cu sfoara, apoi o punem intr-o tava cu o lingura cu untura(unt)si o dam la cuptor.Introducem carnea pentru  30 minute la cuptorul dinainte incalzit la 220°C pentru a se rumeni la suprafaţă.

Reducem apoi temperatura la 160 °C  şi continuam procesul de frigere 40 -60 de minute pina cand carnea este bine facuta.

Cartofii ii curatam si ii taiem in 4 pe lungime. Ii punem intr-un bol impreuna cu ceapa rosie taiata solzisori, curry, cimbru, ulei de masline si putina sare.Amestecam si apoi ii punem roata dupa pulpa de curcan, la cuptor si rasturnam vinul peste carne si cartofi.

Pulpa o lasam cam doua ore  daca este nevoie sa se coaca frumos, sa fie rumenita. Daca cartofii sunt gata mai repede, ii scoatem afara si lasam doar pulpa la cuptor.

Scoatem apoi ata , taiem pulpa felii si o servim alaturi de cartofi si de salata verde sau de ardei copti.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan umpluta, cu cartofi rumeniti" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Snitele din piept de curcan in vas Zepter

Postat de Irina

Snitele din piept de curcan in vas Zepter

Pieptul de curcan spalat si curatat il tai fasii, ca pentru pui Shanghai si il bat bine. Il condimentez cu sare.  Sparg ouale intr-un bol si le amestec.  Pieptul de curcan il dau...

Citeste continuarea

Snitel crocant cu tarate de ovaz

Postat de Ela68

Snitel crocant cu tarate de ovaz

1. Amestecati condimentele cu taratele de ovaz. 2. Taiati fasii carnea, dati-o cu sare si treceti-o prin ou batut, apoi prin amestecul de condimente. 3. Asezati intr-o tava o folie de copt,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.02.2012, 08:13
buna buna
la 14.02.2012, 08:15
Cred ca-i delicioasa!
la 14.02.2012, 08:23
Minunat preparat
la 14.02.2012, 09:05
la 14.02.2012, 10:10
minunata
frumoasa sectiunea

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking