Pulpă de miel cu mere, măsline și capere

Postat de panacris in Oaie
2 Apr 2013 | 4770 vizualizari
Pulpă de miel cu mere, măsline și capere

O altă variantă a fripturii tradiționale de Paste! Poate vă inspirați!

Ingrediente

  • pulpă de miel 2 bucăți,
  • mere golden 4 bucăți,
  • măsline dezostae negre și verzi cca. 300 g,
  • capere 2 linguri,
  • lămâie 2 bucăți,
  • sare iodata,
  • piper proaspăt măcinat,
  • rozmarin,
  • usturoi 5-6 căței,
  • slănină afumată feliuțe cca. 100 g,
  • vin alb demisec.

Mod de preparare

Pulpele de miel se crestează din loc în loc, unde se introduc bucățele de usturoi și slăninuță. Apoi se masează, pulpele cu o emulsie din puțin ulei de măsline, muștar, sare, piper si rozmarin. Merele și lămâile se spală și se taie în bucăți, apoi se presară peste pulpe împreună cu caperele. Să dă friptura la cuptorul preîncălzit. cca. 15 minute , până prinde o crustă pe ambele părți, apoi se stinge cu vin se acoperă și se lasă șa copt, cca. 50 de minute la foc mic.

Se servește ca atare sau cu diferite garnituri și salate.

Poftă bună.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpă de miel cu mere, măsline și capere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocanita din organe de miel

Postat de panacris

Tocanita din organe de miel

Legumele se curăță, se toacă mărunt si se pune la călit în puțin ulei și apă. Între timp se curăță organele, se spală și se pun la fiert în apă rece cu 1 lingură...

Citeste continuarea

Frigarui de miel pregatite cu aparatul de marinat FoodSaver

Postat de madi_marin

Frigarui de miel  pregatite cu aparatul de marinat FoodSaver

Carnea o spălăm şi o ştergem. O condimentăm cu sare, piper, condimente speciale şi o punem cu foaia de dafin, ceapa tocată, vin şi apă la marinat în caserola pentru marinat Food...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.04.2013, 15:27
prima venita,prima servita
la 02.04.2013, 15:28
Cu drag, data viitoare
la 02.04.2013, 15:28
ce sa mai spun....arata de milioane!
la 02.04.2013, 15:29
arata tare bine!!
la 02.04.2013, 15:30
Excelent draga mea!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking