Pulpă de miel gătită în vasul roman

Postat de panacris in Oaie
24 Ian 2015 | 5453 vizualizari
Pulpă de miel gătită în vasul roman

;) O fi bun Multicookerul, sau vas-ul sub presiune, dar vasul Roman întrece tot modernismul ;) Preparatele sunt mult mai gustoase și savuroase! ;)

Ingrediente

  • pulpă de miel 1 bucată,
  • șoric de porc afumat,
  • usturoi 4-5 căței,
  • sare iodată,
  • mirodenii ( rozmarin, cimbru, boia de ardei dulce, busuioc, măghiran, piper de trei culori),
  • ulei de măsline aromatizat cu cimbru și rozmarin,
  • roșii 4 bucăți,
  • vin alb demisec cca. 300 ml.

Mod de preparare

În primul rând, vasul roman se scufundă în apă rece, pentru cca. 30 de minute.

În acest timp pulpa de miel, se înțeapă din loc în loc. De data asta nu am împănat-o ;) Așa înțepată a primit un masaj cu ulei de măsline și ierburile aromatice. Apoi se așează în vasul Roman, se acoperă cu șorici afumat și se dă la cuptor ptr cca. 30 de minute. Apoi se întoarce friptura, se adaugă roșiile tăiate în două, cățeii de usturoi  și cca 200 ml apă ;) Se pune din nou la gătit cca. 40 de minute la 150 grade, acoperit.

După ce s-a gătit pulpa de miel se servește cu piure de spanac, piure de cartofi, tzatziki și salată ;) după gustul fiecăruia ;)

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpă de miel gătită în vasul roman" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Drob de ied

Postat de Veronica22

Drob de ied

Organele de ied se fierb in apa cu sare dupa gust. Cand sunt fierte, se scot din zeama si se lasa sa se raceasca. Eu am tocat foarte marunt toate organele. Ceapa,usturoiul si restul...

Citeste continuarea

Pulpa de miel in crusta de sare

Postat de Constelatialeu

Pulpa de miel in crusta de sare

Am scos pulpa de miel din congelator si am lasat-o sa se dezghete. Apoi am curatat usturoi si am intepat pulpa de miel, cu varful unui cutit, pe toata suprafata si am infipt cateii de usturoi....

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2015, 18:46
Ce frumos s-a rumenit!Bunăăăăăăăăăăă!
la 24.01.2015, 19:00
Ce bine arata!
la 24.01.2015, 19:07
Deja jumate s-a duuuuuss ,)
la 24.01.2015, 19:28
buna rauuuuuuuuuu
la 24.01.2015, 19:51
ce bine arata

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking