Ingrediente
- pulpă de miel 1 bucată,
- șoric de porc afumat,
- usturoi 4-5 căței,
- sare iodată,
- mirodenii ( rozmarin, cimbru, boia de ardei dulce, busuioc, măghiran, piper de trei culori),
- ulei de măsline aromatizat cu cimbru și rozmarin,
- roșii 4 bucăți,
- vin alb demisec cca. 300 ml.
Mod de preparare
În primul rând, vasul roman se scufundă în apă rece, pentru cca. 30 de minute.
În acest timp pulpa de miel, se înțeapă din loc în loc. De data asta nu am împănat-o ;) Așa înțepată a primit un masaj cu ulei de măsline și ierburile aromatice. Apoi se așează în vasul Roman, se acoperă cu șorici afumat și se dă la cuptor ptr cca. 30 de minute. Apoi se întoarce friptura, se adaugă roșiile tăiate în două, cățeii de usturoi și cca 200 ml apă ;) Se pune din nou la gătit cca. 40 de minute la 150 grade, acoperit.
După ce s-a gătit pulpa de miel se servește cu piure de spanac, piure de cartofi, tzatziki și salată ;) după gustul fiecăruia ;)
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpă de miel gătită în vasul roman" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|