Pulpa de porc in sos de vin cu mamaliguta

Postat de adasev12 in Porc
31 Ian 2012 | 3085 vizualizari
Pulpa de porc in sos de vin cu mamaliguta

f buna pt cina...dar si pt pranz...

Ingrediente

  • 4 bucati pulpa de porc
  • 3 catei de usturoi mai zdraveni
  • 150 ml vin rosu de casa
  • o bucatica de rozmarin
  • condimente pt  porc
  • ulei de masline
  • zeama de carne o ceasca ( sau apa)
  • o l-ita rasa de amidon
  • patrunjel verde
  • mamaliguta:
  • malai
  • apa
  • sare, o mana de branza rasa, eu am avut parmigiano
  • un cub de unt
  • + suplimentar:
  • cateva buchetele de conopida
  • salata asortata

Mod de preparare

Feliile de carne se ung bine cu un amestec facut dintr-o lg de ulei de masline si jumatate lingurita de condimente. Se incinge apoi putin ulei in tigaie si se pun bucatile de carne, se adauga felii de usturoi subtiri si se lasa sub capac sa se rumenesasca pe ambele parti. Se adauga apoi crenguta de rozmarin si daca vreti un pic mai spicy, se adauga piper sau putin ardei iute. 

Se pune o ceasca de apa si se lasa sub capac pana scade toata apa. apoi se toarna vinul si se lasa descoperit la foc mic, pana se evapora tot vinul. Se pune restul de apa si se acopera iar. Se lasa la foc mic pana scade apa. Eu am lasat cam o ora si vreo 10 minute la foc...daca scade apa tare, se mai adauga. Eu am avut supa de carne in frigider si am pus din ea. La sfarsit se lasa ceva mai mult lichid, in functie de cat sos vreti. Se dizolva amidonul in apa si se toarna in cratita, se amesteca bine pana se formeaza sosul. Se mai pune patrunjel verde si gata.

Coopida se fierbe in apa sarata, apoi se strecoara. Se incinge putin ulei intr-o cratita si se pun bucatile de conopida sa se rumeneasca putin. Se scot si se presara cu vegeta.

Mamaliguta se face absolut obisnuit, doar ca eu obisnuiesc sa pun in ea si ceva branzica, de obicei pun parmezan ras si unt.

Merge foarte bine cu castraveti murati.

Salata am folosit doar ca decor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc in sos de vin cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cotlet de porc in crusta de seminte

Postat de mihaelar63

Cotlet de porc in crusta de seminte

Bucata de cotlet fara os se sareaza , se unge  cu mustar si se tavaleste bine [ apasand cu podul palmelor ] prin mixul de seminte si fulgi de chilli . Prajiti cotletul cu...

Citeste continuarea

Sarmale ca acasa

Postat de Irina

Sarmale ca acasa

O asemenea bunatate merita o premiera. Asa ca .... doamnelor si domnilooor ... pentru prima oara in onlineul culinar romanesc, o reteta este ilustrata 3D  . Deci: SARMALE 3D!! 1. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.01.2012, 18:19
la 31.01.2012, 18:30
cam bun totul si arata fooaarte bine .....
la 31.01.2012, 18:58
gustos
la 31.01.2012, 19:01
kukibela...
mamaie....ms frumos
antici_gabytza...
la 31.01.2012, 19:09
ce bunaciune aici

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking