Ingrediente
- 800 g pulpa de porc
- 500 ml lapte
- 300 ml vin alb
- 100 ml smantana pentru gatit
- patrunjel verde
- 1 lingura mustar
- sare
- piper
- curry
- amestec creol
- lemon pepper
- vegeta de casa
- 1-2 linguri amidon
Mod de preparare
Pulpa de porc se condimenteaza bine cu toate condimentele si se pune apoi pentru 15 minute intr-o oala.
Dupa trecerea timpului punem laptele si vinul peste carne , apoi punem pulpa la fiert la foc mic o ora pina cand carnea este bine patrunsa.
Dupa ce pulpa este bine fiarta , se scoate separat si se feliaza .
Se strecoara laptele branzit si se arunca iar lichidul ramas se pastreaza.
Smantana, mustarul si amidonul se amesteca pina se omogenizeaza , apoi se amesteca impreuna cu lichidul ramas din oala.Lasam pe foc mic sa dea cateva clocote , pina se ingroasa putin.
Feliile de pulpa le asezam in sosul format si le lasam 2-3 minute sa dea in clocot. Stingem focul si presaram deasupra patrunjel verde tocat.
Servim pulpa de porc cu piure de cartofi sau orez , avand sosul alaturi , presarat cu patrunjel verde.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc in sos de vin si lapte" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|