Pulpa de porc in sos de vin si lapte

Postat de Sidy in Porc
5 Oct 2012 | 4091 vizualizari
Pulpa de porc in sos de vin si lapte

Porcul-cea mai iubită carne din România ,este aproape de fiecare, dată prima opţiune pentru o friptură, acasa la mine, daca ii intreb ce vor sa manance... Pulpa – probabil cea mai bună alegere pentru o friptură , gătită întreagă,la foc mic ,da rezultate deosebite, iar aceasta este o friptura de porc fragedea si extrem de gustoasa.

Ingrediente

  • 800 g pulpa de porc
  • 500 ml lapte
  • 300 ml vin alb
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • patrunjel verde
  • 1 lingura mustar
  • sare
  • piper
  • curry
  • amestec creol
  • lemon pepper
  • vegeta de casa
  • 1-2 linguri amidon

Mod de preparare

Pulpa de porc se condimenteaza bine cu toate condimentele si se pune apoi pentru 15 minute intr-o oala.

Dupa trecerea timpului punem laptele si vinul peste carne , apoi punem pulpa la fiert la foc mic o ora pina cand carnea este bine patrunsa.

Dupa ce pulpa este bine fiarta , se scoate separat si se feliaza .

Se strecoara laptele branzit si se arunca iar lichidul ramas se pastreaza.

Smantana, mustarul si amidonul se amesteca pina se omogenizeaza , apoi se amesteca impreuna cu lichidul ramas din oala.Lasam pe foc mic sa dea cateva clocote , pina se ingroasa putin.

Feliile de pulpa le asezam in sosul format si le lasam 2-3 minute sa dea in clocot. Stingem focul si presaram deasupra patrunjel verde tocat.

Servim pulpa de porc cu piure de cartofi sau orez , avand sosul alaturi , presarat cu patrunjel verde.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc in sos de vin si lapte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lasagna

Postat de miremirc

Lasagna

Pentru sos ragu :   Intr-o craticioara punem uleiul si untul sa se incinga pe foc, apoi adaugam ceapa taiata marunt si morcovul curatat si ras pe razatoarea mare. Calim timp de 10 minute...

Citeste continuarea

Porc cu prune si miere de pin

Postat de papabundetot

Porc cu prune si miere de pin

Am marinat carnea de porc in vin alb,sos soia,5 spices,aproximativ 2 ore,intre timp am taiat prunele felii,le-am pus intr-o tigaie impreuna cu boia,piper,2 linguri miere si 50 ml lapte si le-am...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2012, 16:17
foarte interesant
la 05.10.2012, 16:18
CE BİNE ARATA
la 05.10.2012, 16:20
la 05.10.2012, 16:26
ce bine arata
la 05.10.2012, 16:26
O sa incerc si eu, dar cu carne de curcan. Sper sa mearga.

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking