Porc cu prune si miere de pin

Postat de papabundetot in Porc
5 Oct 2014 | 2320 vizualizari
Porc cu prune si miere de pin

Imi place foarte tare ca majoritatea prietenilor si colegilor mei atunci cand merg in concediu in afara tarii mereu se gandesc la mine si imi aduc tot felul de ingrediente,in cazul de fata am primit un borcan cu miere de pin,adus din Grecia,este tare buna si cu o aroma aparte,pe care abia am asteptat sa o pot folosi intr-un preparat :)

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 6 felii pulpa porc
  • 8 prune
  • 1 lingurita 5 spices
  • sos soia
  • 50 ml lapte
  • piper,
  • boia iute,
  • 2 liguri miere de pin
  • 50 ml vin alb

Mod de preparare

Am marinat carnea de porc in vin alb,sos soia,5 spices,aproximativ 2 ore,intre timp am taiat prunele felii,le-am pus intr-o tigaie impreuna cu boia,piper,2 linguri miere si 50 ml lapte si le-am lasat sa fiarba pana cand au scazut putin si s-a format un sos grosut ca si consistenta.

Am pus carnea intr-o tava de cuptor impreuna cu marinata in care a stat,deasupra pe fiecare felie am pus bucati de prune si sos si am dat tava la cuptor,pentru aproximativ 40-50 minute la foc mic. Cand carnea s-a patruns si s-a rumenit frumos,am oprit focul.

Am servit porcul cu prune alatauri de o salata de rosii cu ulei de masline ( Terra Creta) si busuioc din ghiveciul propriu,dar puteti face si o garnitura,cu siguranta va fi la fel de bun 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu prune si miere de pin" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Cartofi umpluti cu carne tocata, in sos de rosii

Postat de merisor67

Cartofi umpluti cu carne tocata, in sos de rosii

Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert în apă clocotită cu sare și o linguriță de zahăr. Zahărul adăugat în apa fiartă, va conferi cartofilor un plus de...

Citeste continuarea

шашлык- frigarui de porc

Postat de Ksenya

шашлык- frigarui  de porc

Carnea o spalam ,o tamponam cu un prosop de bucatarie si o taiem bucati mai mari.Intr-o caserola sau galetusa ,orice dar sa aiba capac ,punem carnea ,adaugam contimentele, vinul,sarea ,completam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.10.2014, 17:28
la 05.10.2014, 17:31
la 05.10.2014, 17:42
la 05.10.2014, 17:45
delicios
la 05.10.2014, 17:58

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking