Ingrediente
- Am folosit:
- 6 felii pulpa porc
- 8 prune
- 1 lingurita 5 spices
- sos soia
- 50 ml lapte
- piper,
- boia iute,
- 2 liguri miere de pin
- 50 ml vin alb
Mod de preparare
Am marinat carnea de porc in vin alb,sos soia,5 spices,aproximativ 2 ore,intre timp am taiat prunele felii,le-am pus intr-o tigaie impreuna cu boia,piper,2 linguri miere si 50 ml lapte si le-am lasat sa fiarba pana cand au scazut putin si s-a format un sos grosut ca si consistenta.
Am pus carnea intr-o tava de cuptor impreuna cu marinata in care a stat,deasupra pe fiecare felie am pus bucati de prune si sos si am dat tava la cuptor,pentru aproximativ 40-50 minute la foc mic. Cand carnea s-a patruns si s-a rumenit frumos,am oprit focul.
Am servit porcul cu prune alatauri de o salata de rosii cu ulei de masline ( Terra Creta) si busuioc din ghiveciul propriu,dar puteti face si o garnitura,cu siguranta va fi la fel de bun
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc cu prune si miere de pin" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (9)
|