Ingrediente
- 600 gr pulpă de vită
- Ceapa alba şi roşie
- Morcovi
- Patrunjel radacina
- Telina radacina
- Pastârnac radacina
- Ardei iute
- Ulei
- 100 ml suc de roşii
- 200 ml vin alb
- Sare,piper
- Foi de dafin
- Frunze de telina
- 3 catei de usturoi
- Rozmarin
- 1 lingura smântâna
Mod de preparare
Am spalat carnea si am sters-o cu un prosop absorbant.Am condimentat-o,apoi am prajit-o într-o tigaie pe toate partile.
Am curatat si am taiat felii legumele.
Intr-un vas de lut am pus uleiul în care am prajit carnea,am asezat legumele si carnea.
Am pus vinul si am completat cu apa cât sa acopere totul.Am acoperit vasul cu capac si am pus la cuptor pentru 2 ore.
Va mai uitati din când în când sa nu scada prea mult lichidul din vas.
Spre final am adaugat sucul de rosii,foile de dafin si rozmarinul si usturoiul pisat.
Carnea a fost atât de frageda ca se desprindea bucati.
O parte din legume le-am pasat am adaugat o lingura de smântâna si am facut un sos.
Se poate servi cu o garnitura de cartofi,orez ori cuş-cuş.
Eu am preferat orezul si o salata de sfecla roşie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpă de vită cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (39)
|