Pulpa de vita la cuptor cu sos de legume

Postat de lilik in Vita
30 Mar 2011 | 6865 vizualizari
Pulpa de vita la cuptor cu sos de legume

Am vazut pe la fete diverse retete cu sosuri de legume si am zis sa va dau si eu una:D Sper sa va placa.....oaspetilor sigur le-a fost pe plac,caci au golit farfuriile cat a-i clipi.

Ingrediente

  • o bucata pulpa de vita fara os(depinde pt cate persoane o pregatiti,a mea a avut circa 3 kg)
  • 3 morcovi
  • 2 tulpini de telina
  • 1 ceapa verde mai mare
  • 2-3 rosii moi decojite
  • 1-2 cartofi
  • cateva bucatele de grasime de porc
  • 100 gr unt
  • 600 ml vin alb
  • sare,piper
  • apa

Mod de preparare

Punem untul in tava in care pregatim carnea si o punem pe foc,apoi punem bucata de pulpa si o rumenim pe toate partile dupa care stingem cu un pahar de vin di cei 600 ml si lasam sa se evapore.Intre timp taiem legumele cubulete.

Dam tava la o parte si pnem imprejurul carnii legumele,grasimea de porc,restul de vin,punem sare,piper si punem apa sa treaca de jumatatea bucatii de carne(aveti nevoie de o tava incapatoare sa nu va dea apa pe-afara).

Cand avem totul gata dam la cuptor la 180°-200° circa 3 ore,intorcand carnea din 30 in 30 de minute.

O sa va dati seama ca e gata pt ca o sa devina foarte frageda si atunci o scoateti din cuptor.

Taiem carnea felii si o punem pe un platou,scoatem grasimea si o punem pe o farfurie,iar legumele cu putina zeama le punem in blender(sosul trebuie sa fie putin mai subtire ca smantana).

Servim carnea cu sos deasupra,garnitura care ne place mai mult(noi am avut cartofi la cuptor cu vin si rozmarin) si un pahar cu vin rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de vita la cuptor cu sos de legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftele (Parjoale) din carne tocata de vita

Postat de momo121

Chiftele (Parjoale) din carne tocata de vita

Curatam ceapa si o dam prin blender, iar painea o inmuiem in lapte/apa, o scurgem si le adaugam peste carne, condimentam dupa gust cu sare, piper si boia sau alte arome preferate, amestecam...

Citeste continuarea

Muschi de vita la cuptor

Postat de sebirizescu

Muschi de vita la cuptor

Carnea se unge cu ulei de masline,se condimenteaza pe ambele parti si se lasa acoperita la frigider pentru 24 ore. Se leaga cu ata alimentara,sa iasa uniform. Se prajeste intr-o tigaie in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2011, 10:14
Dai si tu una...sper ca nu peste ochi.
la 30.03.2011, 10:24
arata super
la 30.03.2011, 10:27
la 30.03.2011, 10:37
deliciosss
la 30.03.2011, 10:49
bun bun

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking