Pulpa de vita la cuptor cu sos de legume

Postat de lilik in Vita
30 Mar 2011 | 6874 vizualizari
Pulpa de vita la cuptor cu sos de legume

Am vazut pe la fete diverse retete cu sosuri de legume si am zis sa va dau si eu una:D Sper sa va placa.....oaspetilor sigur le-a fost pe plac,caci au golit farfuriile cat a-i clipi.

Ingrediente

  • o bucata pulpa de vita fara os(depinde pt cate persoane o pregatiti,a mea a avut circa 3 kg)
  • 3 morcovi
  • 2 tulpini de telina
  • 1 ceapa verde mai mare
  • 2-3 rosii moi decojite
  • 1-2 cartofi
  • cateva bucatele de grasime de porc
  • 100 gr unt
  • 600 ml vin alb
  • sare,piper
  • apa

Mod de preparare

Punem untul in tava in care pregatim carnea si o punem pe foc,apoi punem bucata de pulpa si o rumenim pe toate partile dupa care stingem cu un pahar de vin di cei 600 ml si lasam sa se evapore.Intre timp taiem legumele cubulete.

Dam tava la o parte si pnem imprejurul carnii legumele,grasimea de porc,restul de vin,punem sare,piper si punem apa sa treaca de jumatatea bucatii de carne(aveti nevoie de o tava incapatoare sa nu va dea apa pe-afara).

Cand avem totul gata dam la cuptor la 180°-200° circa 3 ore,intorcand carnea din 30 in 30 de minute.

O sa va dati seama ca e gata pt ca o sa devina foarte frageda si atunci o scoateti din cuptor.

Taiem carnea felii si o punem pe un platou,scoatem grasimea si o punem pe o farfurie,iar legumele cu putina zeama le punem in blender(sosul trebuie sa fie putin mai subtire ca smantana).

Servim carnea cu sos deasupra,garnitura care ne place mai mult(noi am avut cartofi la cuptor cu vin si rozmarin) si un pahar cu vin rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de vita la cuptor cu sos de legume" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Escalop de vitel cu ciuperci si smantana

Postat de mihaelar63

Escalop de vitel cu ciuperci si smantana

Pulpa de vitel se feliaza in bucati subtiri care se bat usor cu batatorul de snitele . Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt . Ciupercile se scurg de lichidul in...

Citeste continuarea

Cel mai bun hamburger de casa - The best home made hamburger

Postat de Oana

Cel mai bun hamburger de casa - The best home made hamburger

Carnea de vitel se amesteca cu ceapa tocata foarte fin, cu patrunjel, ou, sare si piper. Cu mana umeda se formeaza chiftelele de hamburger. Se incinge tigaia grill si se frig cate 3 minute pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.03.2011, 10:14
Dai si tu una...sper ca nu peste ochi.
la 30.03.2011, 10:24
arata super
la 30.03.2011, 10:27
la 30.03.2011, 10:37
deliciosss
la 30.03.2011, 10:49
bun bun

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking