Ingrediente
- pulpe de miel 2 bucăți ( de preferat cele din spate),
- Pentru marinadă:
- ulei de măsline 300 ml,
- vin alb demisec de țară 500 ml,
- oțet alb cca. 100 g,
- ceapă galbenă 2 bucăți,
- foi de dafin 4-5 bucăți,
- condimente garam masala,
- cimbru sălbatic de pădure,
- sare aromată a la Panacris,
- Pentru fript:
- slănină afumată cca. 50 g.,
- usturoi 1 căpățână,
- ulei de măsline,
- vin alb demisec,
Mod de preparare
Pulpele de miel se curăță și se așează intr-un vas încăpător, recomandat ar fi unul de inox. Uleiul amestecat cu vinul, mirodeniile și ceapa și pune peste pulpe, dacă nu se acoperă pe deplin, se mai adaugă apă, cât să fie bine acoperit. Se lasă la rece la marinat, în pivniță sau în frigider în funcție dotarea fiecăruia, cca. 48 de ore.
După acest interval, pulpele se scot din marinadă, atenție nu se spală, doar se scurg bine și se așează într-o tavă termorezistentă. Se stropesc cu puțin ulei, se adaugă căței de usturoi în coajă, și feliile de slănină se pun deasupra pulpelor din loc în loc. Friptura să dă la gătit în cuptorul preîncins cca. 15 minute până ce prinde culoare, întorcîndu-se pe toate părțile, apoi se stinge cu cca. 200 ml vin, se acoperă și se lasă la gătit la foc mic, 100 grade, cca. 60 de minute.
Friptura se servește alături de piure sau cartofi natur și obligatoriu de salată verde ;)
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de miel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|