Pulpe de pui cu pilaf taranesc la cuptor

Postat de adasev12 in Pui
9 Apr 2011 | 16165 vizualizari
Pulpe de pui cu pilaf taranesc la cuptor

mi-am adus aminte de un pilaf foarte bun pe care-l facea bunicuta mea pe vremuri...foarte bun era...asa ca am trecut la treaba....am mai schimbat eu pe ici pe colo reteta, si l-am facut la cuptor...rezultatul a fost peste asteptarile mele, sincer....

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui
  • orez, cam 2 maini bune
  • cateva masline negre
  • cateva ciuperci proaspete
  • un ardei
  • o ceapa
  • un fir de telina
  • 2 lg rosii din conserva

 

  • curry, sare, piper

Mod de preparare

Mai intai am pus pulpele in putina apa si le-am tras un clocot, cat sa scoata spuma, am spumat bine si am scos apoi pe farfurie.

Am pus intr-o cratita ulei de masline si am calit putin ceapa si ardeiul cu ciupercile taiate felii, am adaugat orezul si rosiile din conserva.

Am codimentat dupa gust cu curry , sare si piper , am mai lasat 2-3 min apoi am mutat toata compozitia in cratita ce am pus-o la cuptor.

Am mai adaugat o tulpina de telina si cateva masline negre intregi, sarate.

Am pus din zeama in care am clocotit pulpele cat sa acopere bine toata compozitia iar deasupra am pus pulpele, le-am codimentat cu condimente pt carne si boia, le-am uns cu ulei de masline, am acoperit vasul cu capac si am dat lacuptor la 200 grade pana s-a facut orezul...

Am mai adaugat intre timp putina zeama, sa nu fie prea sec pilaful, e mai bun putin zemos.

Personal am fost foarte multumita de acest pilaf...legumele i-au dat o aroma  super si combinat cu ciuperci...daca as fi avut hribi gustul ar fi fost cu totul altfel...( bunica mea asa il facea...)....

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu pilaf taranesc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute cu sos si taitei de casa

Postat de RuxyRux

Chiftelute cu sos si taitei de casa

Carnea se toaca impreuna cu ceapa si verdeata, se adauga,  uleiul, oul si usturoiul si se potriveste de sare. Intr-o tava unsa cu putin ulei de masline se aseaza chiftelutele. Intr-o...

Citeste continuarea

Flan cu ciuperci si pui

Postat de Lia1

Flan cu ciuperci si pui

Intr-o tigaie (fara adaos de grasime) prajiti sunculita la foc mic pana devine crocanta. Scoateti-o pe servetele de bucatarie sa se scurga excesul de grasime. Caliti ceapa taiata julienne...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2011, 11:48
ce deliciu
la 09.04.2011, 11:48
lilik....
la 09.04.2011, 12:08
orezul la cuptor este inegalabil,pufos si gust incomparabil
la 09.04.2011, 12:09
woww ce bunatate
la 09.04.2011, 12:30
Ada e bun tare

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking