Ingrediente
- 2 pulpe de pui
- orez, cam 2 maini bune
- cateva masline negre
- cateva ciuperci proaspete
- un ardei
- o ceapa
- un fir de telina
- 2 lg rosii din conserva
Mod de preparare
Mai intai am pus pulpele in putina apa si le-am tras un clocot, cat sa scoata spuma, am spumat bine si am scos apoi pe farfurie.
Am pus intr-o cratita ulei de masline si am calit putin ceapa si ardeiul cu ciupercile taiate felii, am adaugat orezul si rosiile din conserva.
Am codimentat dupa gust cu curry , sare si piper , am mai lasat 2-3 min apoi am mutat toata compozitia in cratita ce am pus-o la cuptor.
Am mai adaugat o tulpina de telina si cateva masline negre intregi, sarate.
Am pus din zeama in care am clocotit pulpele cat sa acopere bine toata compozitia iar deasupra am pus pulpele, le-am codimentat cu condimente pt carne si boia, le-am uns cu ulei de masline, am acoperit vasul cu capac si am dat lacuptor la 200 grade pana s-a facut orezul...
Am mai adaugat intre timp putina zeama, sa nu fie prea sec pilaful, e mai bun putin zemos.
Personal am fost foarte multumita de acest pilaf...legumele i-au dat o aroma super si combinat cu ciuperci...daca as fi avut hribi gustul ar fi fost cu totul altfel...( bunica mea asa il facea...)....
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu pilaf taranesc la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (24)
|